Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Πλάκα μας κάνεις;


Δεν ξέρω τι γνωρίζατε εσείς μέχρι σήμερα για τις αμαρτίες, εγώ πάντως ήξερα ότι είναι 10. Όπως τις διατύπωσε ο Θεός μέσω του Μωϋσή. Πέθανες και διέπραξες μία από δαύτες και δεν εξομολογήθηκες; Φέρεις το αμάρτημα. Ένας εκ των εκπροσώπων Του (δεν ξέρω αν του έδωσε την άδεια), ο Μητροπολίτης Άνθιμος έθεσε νέες βάσεις στα αμαρτήματα, προσαρμόζοντάς τα όπως εκείνος ήθελε.

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του λοιπόν τα κατηγοριοποίησε ως εξής:
1. Εύκολος πλουτισμός.
2. Απληστία.
3. Ευδαιμονισμός, καλοπέραση.
4. Φιλοχρηματία, η αγάπη αποκτήσεως περισσοτέρων χρημάτων πάνω στην οποία άνθισε ο συνδικαλισμός των εργαζομένων.
5. Σαρκολατρεία και φιληδονία.
6. Εκτρώσεις ή αμβλώσεις.
7. Κοινά εγκλήματα.
8. Η εις βάρος της πατρίδος μας προδοσία.

Εγώ τους βάζω Χ και τον ενημερώνω ότι αμαρτάνει αν δεν ακολουθήσει τα παρακάτω, τα οποία Εκείνος εκήρυξε και οφείλει κι ο Άνθιμος να ακολουθεί, είτε του αρέσει είτε όχι.
Έχουμε και λέμε:
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού. (Δεν θα υπάρχουν για σένα άλλοι θεοί εκτός από μένα).
2. Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς. (Δεν θα κατασκευάσεις για σένα είδωλα και κανενός είδους ομοίωμα που να αντιπροσωπεύει οτιδήποτε βρίσκεται ψηλά στον ουρανό ή εδώ κάτω στη γη ή μέσα στα νερά, κάτω απ’ τη γη, δεν θα τα προσκυνάς ούτε θα τα λατρεύεις).
3. Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω. (Δεν θα προφέρεις για κανένα λόγο το όνομα του Κυρίου, του Θεού σου).
4. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου. (Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου για να την ξεχωρίζεις και να την αφιερώνεις στον Κύριο. Έξι μέρες θα εργάζεσαι και θα κάνεις όλες τις εργασίες σου. Αλλά η έβδομη μέρα είναι ημέρα ανάπαυσης, αφιερωμένη σ` εμένα τον Κύριο το Θεό σου).
5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης. (Να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, για να ζήσεις πολλά χρόνια).
6. Ου φονεύσεις. (Δεν θα φονεύσεις).
7. Ου μοιχεύσεις. (Δεν θα μοιχεύσεις).
8. Ου κλέψεις. (Δεν θα κλέψεις).
9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή. (Δεν θα καταθέσεις ψεύτικη μαρτυρία ενάντια στο συνάνθρωπό σου).
10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί. (Δεν θα επιθυμήσεις τίποτε απ’ ό,τι ανήκει στο συνάνθρωπό σου).

Κι επειδή βλέποντας τη φωτογραφία νομίζω ότι απωλέσθηκε και η ταπεινότητα του Χριστού, αφιερωμένο…Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου