Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Καλά, πες τα σε καμιά δεκαριά χρόνια…

«Αν έλεγα όσα γνωρίζω, θα έσκαγε βόμβα» υποστήριξε ο Γιάννης Αμανατίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφασή του να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. Ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε να είναι με ορισμένες επιλογές παικτών που έπαιζαν στην Εθνική ενώ δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους και παρουσιάστηκε δυσαρεστημένος από καταστάσεις και πρόσωπα στο περιβάλλον της Εθνικής. «Χρησιμοποιούσαν την ομάδα για να προβληθούν, αν και οι περισσότεροι δεν έπαιζαν στις ομάδες τους», υπογράμμισε.

«Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονταν στις ομάδες τους, αλλά έπαιζαν συνήθως στην Εθνική. Αυτό δεν έχει λογική. Ήταν γνωστό για εννέα στους δέκα παίκτες ποιος θα παίζει. Όποια απόδοση κι αν είχαν στις ομάδες τους. Πίστευα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γινόταν καλύτερο, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κάποιοι παίκτες δεν εκπροσωπούσαν τη χώρα, αλλά τους εαυτούς τους. Χρησιμοποιούσαν την ομάδα για να προβληθούν, αν και οι περισσότεροι δεν έπαιζαν στις ομάδες τους. Αυτό με ενοχλούσε πάντα, ακόμη κι όταν ήμουν εκεί. Αυτοί οι μηχανισμοί γύρω από την Εθνική με έκαναν έξαλλο και τους βαρέθηκα. Αν έλεγα όλα όσα γνωρίζω, τότε θα έσκαγε βόμβα», είπε.
Βέβαια όλοι ξέραμε ότι έπαιζαν παίκτες δίχως συμμετοχή. Ήταν ολοφάνερο άλλωστε και όλοι το συζητούσαμε μεταξύ μας. Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής καλό θα ήταν να τα έλεγε αυτά όταν ήταν στο πάγκο της Ελλάδας ο Ρεχάγκελ, μήπως και άλλαζε κάτι. Τότε θα είχε βαρύνουσα σημασία η άποψή του. Τώρα το μόνο που καταφέρνει είναι να βάζει φωτιές σε ένα νέο ξεκίνημα της Εθνικής, μιλώντας με υπονοούμενα και μισόλογα. Ή λες όσα γνωρίζεις ή η βόμβα σου είναι τζούφια…

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου