Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χάθηκε ο υπουργός… ΣΤΟΠ!

Βοήθεια, χανόμαστε… Η Στερεά Ελλάδα έμεινε χωρίς υπουργό! Και τώρα τι; Η περιφέρειά μας θα μείνει δίχως τα αναπτυξιακά της έργα που σωρηδόν κατασκευάζονταν σ’ αυτή. Οι αγρότες της οδηγούνται σε αδιέξοδο χωρίς τη βοήθεια που τους προσέφερε έως σήμερα ο/η υπουργός της. Τα νοσοκομεία της θα τελματώσουν περιμένοντας κι αυτά την χαριστική βολή. Μα δεν κόβετε επιτέλους το δούλεμα; Βεβαίως και το να υπάρχει υπουργός από την περιφέρεια θα βοηθούσε. Από αυτό ωστόσο το σημείο μέχρι να φτάνουμε στο άλλο άκρο, να κλαίνε μερικοί με μαύρο δάκρυ που ξεμείναμε από υπουργό, είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Πρώτα απ’ όλα με το να δεχτεί κανείς αυτή την άποψη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το αν πιστεύει ότι οι βουλευτές της περιοχής του παράγουν έργο. Να προβληματιστεί γιατί δεν παράγεται -αν συμβαίνει αυτό- και τέλος να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τον επέλεξε. Δηλ. μέχρι σήμερα το κυβερνητικό έργο κρίνονταν απ’ το αν θα υπήρξε υπουργός απ’ τη Φθιώτιδα στην κυβέρνηση; Εκεί οφείλονται όσα έργα έγιναν στο νομό μας ή στην περιφέρειά μας; Αν το πιστεύετε, αναρωτηθείτε ακόμη γιατί σταμάτησαν τα έργα σε ΠΑΘΕ και Ε65 με υπουργό «δική μας».
Έπειτα υπουργό είχαμε και στην περίοδο αποπεράτωσης του νοσοκομείου Λαμίας. Αυτή τη στιγμή το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ νοσοκομείο στερείται τομογράφου. Βέβαια κι αυτός καινούριος είναι αλλά… δεν δουλεύει. Τι έκαναν γι’ αυτό οι υπουργοί; Τι έπραξαν για την αποκατάσταση των νεφροπαθών, για ένα σοβαρότατο ζήτημα που χρονίζει; Τίποτα απολύτως… Αντίθετα βλέπουμε στα θέματα αυτά να αναφέρονται με ερωτήσεις τους οι βουλευτές. Αλήθεια γνωρίζετε ότι στο νοσοκομείο Λαμίας δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος και τα επείγοντα μεταβαίνουν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας;
Υπουργό, και μάλιστα με γνώση του αντικειμένου, είχαν και οι αγρότες της περιοχής μας. Έλαβαν την επιστροφή του φόρου πετρελαίου στην ώρα τους; Αποζημιώθηκαν για την καρπόπτωση οι ελαιοκαλλιεργητές; Ακούσατε ότι ξέφυγαν απ’ την καρτελοποίηση της αγοράς και μοσχοπούλησαν το σιτάρι τους; Αντίθετα πρώτοι αυτοί ήταν που κατέβηκαν στο δρόμο το χειμώνα και έστησαν μπλόκα πρώτοι απ’ όλους. Εδώ δεν διαμαρτυρήθηκαν οι κτηνοτρόφοι, στην έδρα αυτής της περιφέρειας;
Το θέμα για το λαό είναι να τον εκπροσωπούν άνθρωποι που επιζητούν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο τους, δίχως να ψέγω εδώ κάποιον από τους υπουργούς. Ο εκπρόσωπος του Έλληνα, του Στερεοελλαδίτη, του Ρουμελιώτη, του Φθιώτη θα πρέπει να είναι γνώστης των προβλημάτων, να πολεμά να καταπολεμήσει τις δυσκολίες ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή, είτε φανερά με τη μορφή ερωτήσεων είτε με κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Οι εικασίες, το κλάμα και ο οδυρμός είναι για τα κεντρικά δελτία. Εκεί που δυστυχώς μεταφέρθηκαν τα «μεσημεριανά».

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου