Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Μία απ’ όλα

Έτοιμοι είναι «να το τσακώσουν το παράσημο»!
- Απ’ το 1957 ο Νίκος Σταυρίδης στους «Παπατζήδες» ιεράρχησε τη «βούτα» στην Ελλάδα… «Άμα αρπάξεις ένα δεκοχίλιαρο λέγεται κλοπή εις βαθμόν πταίσματος και… χραπ, τσακώνεις έναν μιναρέ. Άμα γραπώσεις 100 χιλ. λέγεται κλοπή εις βαθμόν πλημμελήματος και μπορεί να αρπάξεις μέχρι 4. Άμα τσακώσεις 10 εκατ. λέγεται υπεξαίρεσις και συμφωνούντος το λοιπό εισαγγελέως και ανακριτού εξέρχεσαι απ’ την ανάκριση. Άμα τσακώσεις 100 εκατ. λέγεται κατάχρα εμπιστοσύνης με κακούργημα, να πούμε, και τέλος πάντων η δίκη αναβάλλεται και εξέρχεσαι με βούλεμα. Άμα τσακώσεις 500 εκατ. λέγεται σύμβασις και δέχεσαι συγχαρητήρια. Κι άμα μπλεχτείς με τα δις και με τα τρις λέγεται εξαγωγή συναλλάγματος και… χραπ, παίρνεις το παράσημο»!
- Έτσι ακριβώς… Όσα περισσότερα κλέψεις, τόσο πιο αθώος είσαι στην Ελλάδα! Κι άντε κύριε πρωθυπουργέ να σε πιστέψω, ρε παιδί μου ότι οι προθέσεις σου είναι καλές, ότι θες το κράτος να φτιάξει και να ευημερήσουμε, γιατί μέχρι σήμερα πληρώνει ο λαός; Σε ποιον απευθύνεσαι ζητώντας ευθύνες;
- Από τον φτωχό τα πήρες αμέσως… Του είπες και συ με τον τρόπο σου «μεγάλε, μαζί τα φάγαμε τα 500 εκατ. που μαζέψαμε από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους»! Τα 300 δις που χρωστά η χώρα δε θα ‘πρεπε να τα μαζέψεις απ’ τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δεν ξέρω που αλλού συρφετό μέσω δήμευσης περιουσιών; Για την κατάντια αυτή της χώρας φταίει ο λαός; Ούτε ένας φυλακή για την κατάσταση που μας φέρατε;
- Στο λαό χρωστάς και ‘συ και όλο το πολιτικό σύστημα και λογοδοτείτε για τις πράξεις και τις απραξίες σας… Τα προεκλογικά «δεν χρωστάω σε κανέναν» δεν ξεχνιούνται και δεν πρέπει να ξεχνιούνται!
- Και μη μου πείτε ότι δεν πρόκειται περί κατάντιας… Στην Τουρκία αναγκάζονται να μεταβούν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου για να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα, καθώς εδώ και 15 ημέρες το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Πρωτεύς» διέκοψε τα ταξίδια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδομάδα και συνδέουν το ακριτικό νησί με τη Ρόδο!
- Θέλετε κι άλλο; Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010): «Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον λαό, τη δημοκρατία, το στρατό, την πατρίδα, το έθνος; Τιμωρούνται από τη δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα»!!!
- Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έτσι δεν είναι; Εκβιασμοί και διλήμματα δε χωράνε… Εκτός πια κι αν διανύουμε περίοδο δικτατορίας και μετά το «Καραμανλής ή τανκς» περάσαμε στο «ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ ή πάμε σε εκλογές»!
- Παρεμπιπτόντως… Διακαναλική πρωθυπουργού ο οποίος συμμετείχε στη λέσχη Μπίλντερμπεγκ… Στο «καπάκι» συνέντευξη δημοσιογράφου ο οποίος συμμετείχε στη λέσχη Μπίλντερμπεγκ στον επίτιμο, η κόρη του οποίου συμμετείχε στη λέσχη Μπίλντερμπεγκ…
από τον Παρατηρητή της Φθιώτιδας (φύλλο 223 03-11-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου