Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Μία απ’ όλα

Μηνύματα υπάρχουν πολλά… Σας έχω κι άλλα!
- Όπως μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και στις εκλογές της Κυριακής τα μηνύματα της κάλπης ερμηνεύτηκαν κατά το δοκούν…
- Ξεκινώντας απ’ τον πρωθυπουργό θα λέγαμε ότι γενικώς πήρε ή έστειλε λάθος μηνύματα! Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν δήλωσε ότι «για πρώτη φορά, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν, ελεύθερα και δημοκρατικά, ποιος θα διοικεί την Περιφέρειά τους, ποιος θα διοικεί τους νέους ενισχυμένους Δήμους»
- Δηλαδή το βράδυ ξαναγύρισε στο ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές… Πήρε και την Αττική και καθάρισε! Με 30% ο Σγουρός και με αποχή 60% δυστυχώς!!!
- Μάλλον όλοι αυτοί ή έστω οι περισσότεροι ήταν άτομα που ψήφισαν το 2009 ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό η διαφορά μειώθηκε από τη ΝΔ στο 2,5%... Έτσι πανηγυρίζει κι ο Σαμαράς αφού φτιάξανε έναν εκλογικό νόμο όπως τους βολεύει… Το 40% που ψηφίζει βγάζει δήμαρχο με 35%!
- Άλλο μήνυμα η αποχή… Δεν την αποδέχομαι, το ξέρετε, την απεχθάνομαι, αλλά συνέβη και πρέπει να προσεχθεί… Είμαι σίγουρος ότι ο δικομματισμός δεν την λαμβάνει υπόψη!
- Πήρε λοιπόν την Αττική το ΠΑΣΟΚ και χαίρεται… Μπλόφαρε κι ο πρωθυπουργός κι αναρωτιέται (;) αν την δεύτερη Κυριακή ο λαός θα τραβήξει και τέταρτο άσσο και βγάλει τους υποψήφιους της ΝΔ!
- Επαναλαμβάνω ότι χαίρεται και η ΝΔ για τα ποσοστά της στις Περιφέρειες και αγκαζέ με το ΠΑΣΟΚ μετρούν τους βουλευτές που θα βγάλουν στα κορφοβούνια…
- Χαίρεται και η Αλέκα γιατί έπιασε το 10%... Απ’ το 7% καλό είναι κι αυτό… Αν υπάρχει σχέδιο εξόδου θα επιζητούσες το 25% μπας και κυβερνήσεις και το εφαρμόσεις!
- Τοπικά ο κόσμος ψήφισε πρόσωπα, όπως σας έλεγα την περασμένη βδομάδα, κι ας «χτυπιούνται» οι «μεγάλοι»… Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Κοτρωνιά για την 4η πρώτη Κυριακή του και να ευχηθώ σε όσους μάχονται την Κυριακή καλό κουράγιο, και σε όσους τους ψηφίσουν να επιλέξουν τον κατάλληλο που θα διοικήσει τον τόπο τους!
- Ααα… Να μην ξεχάσω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν να… μας φέρουν τα αποτελέσματα από τα σχολεία και τα γραφεία… Ειδικά στη νομαρχία το εκλαμβάνω ως άθλο το να βγάλουν σε μία μέρα το 80% της σταυροδοσίας στη Λαμία!
- Στη Λαμία πάντως τα μηνύματα ήταν πολλαπλά… Πρώτα απ’ όλα οι Λαμιώτες έδειξαν ότι είναι δημοκράτες και έβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο όλους τους συνδυασμούς! Θετικό αυτό, θετικότατο!
- Το άλλο μήνυμα που έλαβα είναι ότι ο κόσμος κουράστηκε απ’ τους «δεινόσαυρους» της πολιτικής και «διψάει» για… νέο αίμα! Θετικό και αυτό…
- Κερδισμένος ο Κοτσάνος που με τη μία έβγαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο! Πάντως αν δεν κατέβαινε, περισσότερο κακό θα έκανε στον Κοτρωνιά, αν ήταν αυτός ο σκοπός του, όπως την περασμένη Παρασκευή δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος στην κεντρική του ομιλία… Κι αυτό γιατί αυτοί οι ψήφοι που πήρε πιθανόν να έστελναν τη Λαμία στον δεύτερο γύρο!
- Τον δεύτερο πάντως γύρο η κα Οικονόμου δεν τον πίστεψε… Έτσι δήλωσε και έτσι είναι τα πράγματα… Αξιοπρεπέστατη στις δηλώσεις της και λίγα είπε! Ουδεμία στήριξη είχε και το ΠΑΣΟΚ στο νομό κατάφερε το χαμηλό ιστορικό! Εύγε!!!
- Αν βάλουμε και το περίπου 16% της Στυλίδας που στηρίχθηκε επίσημα μιλάμε για τραγωδία, αν όχι για πανωλεθρία! Στα της Λαμίας δεν υπήρξε προγραμματισμός παρά παλινωδίες…
- Όλοι τους λένε συνεχώς το πόσο δύσκολος δήμος είναι… Τι κάνουν γι’ αυτό; Ψηφίζουν Κοτρωνιά! Μη μου πείτε ότι το 52,5% του δημάρχου δεν είναι και από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ; Ο Μπασδέκης κατάφερε τη Λαϊκή Συσπείρωση κι ακόμα το ΠΑΣΟΚ τη δική του συσπείρωση! Τυχαίο; Ομολογουμένως και όχι…
- Κι επειδή ο δήμαρχος δεν είναι καινούριος για να πανηγυρίζει για κάμποσο καιρό, και ξέρει τα προβλήματα, άμεσα θα πρέπει να:
- φτιάξει την ελλιπέστατη και προβληματική δημοτική αστυνομία που ένας Θεός ξέρει τι ρόλο βαράει.
- διώξει τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης με τρόπο που αυτός ξέρει γιατί αυτός κυβερνάει τούτο τον τόπο.
- διώξει τα ταξί απ’ τους πεζόδρομους.
- καθαρίσει τις πλατείες απ’ τα τραπεζοκαθίσματα γιατί οι ελεύθεροι χώροι είναι για τους δημότες και όχι για την κονόμα.
- παραδώσει τα πεζοδρόμια (όπου υπάρχουν) στους πεζούς στο κέντρο και στα πέριξ από τα παρκαρισμένα πάνω τους αυτοκίνητα.
- αξιοποιήσει επιτέλους το χώρο της δημοτικής αγοράς.
- φτιάξει και κανένα καινούριο δημαρχείο γιατί στο Καράβι δεν θα χωράτε πλέον.
- αποπερατώσει γενικότερα όσα εξήγγειλε και ακόμη… είναι στο δρόμο.
- Είναι πολλά και δε φτάνει ο χώρος, αλλά εδώ είμαστε τα επόμενα 3,5 χρόνια…
από τον Παρατηρητή της Φθιώτιδας (φύλλο 224 10-11-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου