Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Μία απ’ όλα

Αγανακτισμένοι Πολίτες Ολούθε Χλευάζουν Ηγέτες;

- Δυστυχώς τα απίστευτα ποσοστά της αποχής σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές με αναγκάζουν να ασχοληθώ ξεκινώντας μαζί της… Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε η αποχή να στείλει μήνυμα, κι όμως πριν το πέτυχε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο! Μιλάμε ότι έσπασαν σωμιέδες και γέμισε ο τόπος ελατήρια!
- Καταρχάς έχουμε δύο δεδομένα: 1. Το 50% των πολιτών γύρισε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και ειδικά στην Αττική το 70%! 2. Το 9% έριξε λευκό ή άκυρο.
- Όσον αφορά το πρώτο θα έλεγα ότι μεταλλασσόμαστε στα Αμερικανάκια που κοροϊδεύουμε. Διαμαρτυρία από τον καναπέ δε σημαίνει και μετέπειτα κριτική από τον καναπέ. Ποιο μήνυμα έστειλαν αλήθεια όσοι απείχαν όταν και 10 άτομα να ψήφιζαν, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης θα εκλέγονταν; Νομίζετε ότι τα κόμματα πήραν κανένα μήνυμα;
- Όλοι τους… απέχουν συνειδητά απ’ την πραγματικότητα. Έτσι θυμάμαι παιδάκι τους πολιτικούς αρχηγούς να σφάζονται και έτσι σφάζονται αγκαλιά και τώρα που μεγαλώνω. Ακόμη και τώρα θα πέσουν στον Καιάδα αγκαζέ. Δυστυχώς με αυτή τη νοοτροπία δε χρεωκοπούμε μόνο οικονομικά. Έχουμε ήδη χρεωκοπήσει πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά. Αν δε μονιάσουν έστω και τώρα, δε μας βλέπω καθόλου καλά…
- Αλέξη αυτοί που παρέμειναν στο 3% είναι αυτοί που μόνο κατήγγειλαν ό,τι συμβαίνει. Αυτοί που δεν έχουν να προτείνουν εναλλακτική λύση και απλά με κραυγές λένε όχι σε όλα. Και εσάς βαρέθηκε ο κόσμος. Μας κουράσατε!
- Το πραγματικά κερδισμένο ΚΚΕ πρέπει να γίνει ρυθμιστής εξελίξεων, δεν πάει άλλο. Το μήνυμα που πρέπει να πάρει είναι ότι μόνο με μια Αριστερά ενωμένη θα αλλάξει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό. 30% συγκέντρωσαν οι Αριστεροί συνδυασμοί σ’ αυτές τις εκλογές, αν σας λέει κάτι αυτό…
- Τα άκυρα και τα λευκά από την άλλη αποτελούν πραγματικά μεγάλο μήνυμα. Είναι μήνυμα συνειδητοποιημένων ψηφοφόρων που ξέρουν τι πιστεύουν (όχι ότι όλοι αυτοί που απείχαν δεν ξέρουν) και δεν ικανοποιούνται με τους σημερινούς εκπροσώπους του πολιτικού σκηνικού. Γι’ αυτό και τους «μαύρισαν»!
- Πάντως αποχή δεν υπήρξε μόνο από τους εκλογείς, αλλά και από τους υποψηφίους! Ναι, ναι… Υπήρξαν άνθρωποι που μαύρισαν μέχρι και τον εαυτό τους!!! 3 στον Κοτρωνιά + 2 στην Οικονόμου + 3 στον Κοτσάνο + 2 στον Μπασδέκη + 2 στον Κυριακάκη + 5 στον Στασινό = 15 υποψήφιοι με 0 ψήφους στο Δήμο Λαμίας!
- Ας ελπίσουμε να μην το ξέχασαν και να πήγαν παραπροχτές, γιατί το τρένο πέρασε και πάει για Παλιοφάρσαλα…
- Έγραψε ο βαθυστόχαστος πρωινομεσημεριανός: «Αφού απαξιώνουμε την πολιτική, γιατί θέλουμε ξαφνικά τόσο πολύ και πολλοί να γίνουμε μέρος της;» Γιατί πάμε να προλάβουμε τους Ψινάκηδες που προωθείτε!
- Σ’ αυτή τη χώρα η πρόοδος τελικά έρχεται αργά… Κι όταν κατεβαίνει απ’ τον καρβουνιάρη, την φέρνουμε στα μέτρα μας και την κάνουμε σαν τα μούτρα μας! Γι’ αυτό και δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος.
- Σήμερα διαπιστώνουμε ότι αυτοί που πούλησαν την αξιοπρέπειά τους για μαύρα λεφτά και μίζες, που φάγανε τον αγλέωρα και τα βρίσκουν μεταξύ τους, καλύπτουν ο ένας τον άλλο γιατί λογοδοτούν σε αφεντικά. Αυτοί έμαθαν στον Έλληνα τη διαφθορά και ο ένας διέφθειρε τον άλλο. Είναι ανίκανοι και γι’ αυτό ήρθαν αι ημέτεραι δυνάμεις να μας φτιάξουν το διαλυμένο κράτος. Αυτό είναι το σχέδιο και άλλο δεν υπάρχει, δυστυχώς…
- Βέβαια …άλλο είναι το σχέδιο «εξόντωσης» Χειμάρα! Ο Γιαννόπουλος έλεγε ότι θα υπάρξει κριτική για το αποτέλεσμα και τελικά την κριτική ξεκίνησε ο Χειμάρας… Αμέ!
- Μια αγκαλιά η ΝΔ στη Φθιώτιδα καταγγέλλει –με ενδείξεις πάντα- σε τρεις Δήμους βουλευτικό γραφείο ότι παρενέβη και περιέλουσε τη μανέστρα με ξύδι… Μήπως χρειάζεστε άλλο μείγμα μαγειρικής;
- Σατανικά πράγματα… Μέχρι και ο «έξω από ‘δω» επιστρατεύτηκε τις τελευταίες μέρες και ακούγεται ότι αντί χρηστικότητας, η κάρτα του πολίτη θα πλασάρει το 666! Είναι να μην καλέσεις το 166;
- Λίγο πριν το «άντε γεια» πάντως ο Κλέαρχος το πέταξε: «Η Λαμία ήθελε αλλαγή»… Άσε μεγάλε, η Λαμία μίλησε την περασμένη Κυριακή… «Έχει συνηθίσει στην άστατη ζωή και δεν μπορεί να αλλάξει αγάπη μου χρυσή»!
- Ο νέος Περιφερειάρχης είπε δουλειά και θεωρείστε το δεδομένο… Δεν πρόλαβε να ‘ρθει ο άνθρωπος και η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου τον περίμενε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία Ελευθερίας!
- Είναι πάντως δυνατόν να έρθει στην πόλη ο Αβραμόπουλος ρε παιδιά και να μην βρεθεί μια κορδέλα να κόψει; Αίσχος…
- Ο διάλογος είναι πραγματικός και εκτυλίχθηκε σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Στυλίδας ανάμεσα σε γηραιά κυρία και δικαστική αντιπρόσωπο:
- Παιδάκι μ’, δώσε μ’ να ψηφίσω τον τραγουδιστή (εννοώντας τον Τσαλίκη).
- Κυρία μου τραγουδιστή δεν έχω, ηθοποιό έχω.
- Ε, τότε δώσε μ’ να ψηφίσω αυτόν!
- Συγχαρητήρια, καλορίζικοι και «καλά μυαλά» επ’ αγαθώ της κοινωνίας… Της κοινωνίας βεβαίως βεβαίως…
από τον Παρατηρητή της Φθιώτιδας (φύλλο 225 17-11-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου