Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Περιμένοντας την απελευθέρωση της 25ης Μαρτίου…Τζον Άνταμς (1725 – 1826): «Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι το σπαθί, ο άλλος το χρέος».

Σας γράφω περιμένοντας την απελευθέρωση της 25ης Μαρτίου. Αυτή που περιμένει ο πατέρας μου, περίμενε ο παππούς μου, και νόμιζε ότι έζησε ο προπάππους του τελευταίου. Μια απελευθέρωση που δεν έγινε ποτέ. Και δεν έγινε γιατί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός έχυσε το αίμα του να φύγει ο τούρκικος ζυγός και ανέχεται από τότε την απομύζησή του από ξένους τοκογλύφους και ΕΛΛΗΝΕΣ προύχοντες. Ειδικά αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι πλέον επαίσχυντοι. Πραγματικοί δοσίλογοι απέναντι στην ίδια τους τη χώρα, την ΕΛΛΑΔΑ, στους ίδιους τους τους συμπατριώτες, τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
190 χρόνια από τότε κι αν κοιτάξεις πίσω τα κιτάπια μας θλίψη σε πιάνει. Μια ΕΛΛΑΔΑ υποδουλωμένη στους ξένους τοκογλύφους που δρούσαν πάντα με σκοπό να εκμεταλλευτούν τις όποιες δυνατότητες είχε η πατρίδα μας για ανάπτυξη. Από κοντά αυτοί που κοσμούν σήμερα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ δρόμους: Κομματάρχες, τραπεζίτες, πολιτικοί, πραγματικά υποχείρια των κλεφτών μας. Ένα σάπιο σύστημα που πραγματοποιούσε φαύλους κύκλους εξόντωσης της ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού με ξεφτίλες και φόρους. Πραγματικές μαφιόζικες συμμορίες!
Από τα πρώτα κιόλας δάνεια (1824 και 1825) ο δράκουλας μάς ρουφούσε το αίμα. Ιστορίες με αυξημένα έξοδα και υστέρηση στα έσοδα, ρεμούλες, σαπιοκάραβα, ψεύτικες μισθοδοσίες, νταβατζήδες, εκβιασμούς, συμβιβασμούς, λοβιτούρες «ημετέρων», ελλείμματα στους προϋπολογισμούς και φορομπηχτικές πολιτικές βρίσκεις σε κάθε σελίδα στα τεφτέρια, στο πέρασμα των χρόνων. Όλες με την ίδια συνισταμένη: Την εξάρτηση και τον έλεγχο της χώρας. Σ’ αυτά μέσα χωμένοι ΕΛΛΗΝΕΣ που προσκυνούσαν τους δανειστές για το μπουγιουρντί και τη γη. ΕΛΛΗΝΕΣ πραγματικοί προδότες.
Ίσως να μην είναι σωστό, θα πείτε κάποιοι, να κάνω παραλληλισμούς με το τότε γιατί μιλάμε για άλλες εποχές. Ωστόσο σημαντικές λεπτομέρειες παρέμειναν αναλλοίωτες με το πέρασμα των τόσων δεκαετιών, και αυτές θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις δούμε αναλυτικότερα στο εξής. Πράγματα όπως η υποταγή ολόκληρων κυβερνήσεων και του συρφετού τους στους «εταίρους», οι ρεμούλες των ντόπιων τραπεζιτών, η απομύζηση του λαού, το ξεπούλημα των μονοπωλίων δεν είναι άγνωστες έννοιες και δεν θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση όταν τα συναντάμε σήμερα.
Θα κολαστώ όμως αφού βρίσκεις Δεληγιάννηδες που φωνάζουν «κάτω οι φόροι» προεκλογικά και μετέπειτα ταράζουν το λαό στους φόρους για να πάρουν λεφτά οι τραπεζίτες και οι κάθε λογής ημέτεροι. Αυτοί που σήμερα πονάνε με το γονάτισμα του λαού, αυτοί που… ιδρώνουν με το χάσιμο της ευκαιρίας δανεισμού από τους οίκους πρωτύτερα, εφαρμόζουν παλιές τακτικές. Περί τα 1936 Αθηναίοι και Πειραιώτες πλήρωναν νερό δυο χρόνια πριν κυλήσει στις βρύσες των σπιτιών τους.
Έτσι πληρώνει και σήμερα ο λαός δρόμους που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει. Είναι ένα ακόμη κόλπο για να πλουτίσουν οι απόγονοι αυτών που πάντα πλούτιζαν. Των ΕΛΛΗΝΩΝ δοσίλογων που γέμιζαν τσέπες εις βάρος των συμπατριωτών τους. Εταιρείες έμπαιναν σε έργα, έτρωγαν τα λεφτά και χρεοκοπούσαν και παλιότερα. Όπως αναμένεται το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής των μονοπωλίων του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ, έτσι έπαιρναν οι ξένοι τοκογλύφοι πριν κάμποσα χρόνια το αλάτι και τη σμύριδα. Αποικιοκρατικές συμβάσεις βρίσκεις στα κιτάπια κάμποσες και θα τις δούμε γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και λέγεται από πολιτικούς νάνους.
Το φασιστικό σύστημα των ΜΜΕ βέβαια, ίδιο κι απαράλλαχτο, δεν βρίσκει απαντήσεις σε όσους μας κατηγορούν για κακοπιστία όπως και παλιότερα. Δε λένε ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ τούς έχουν πληρώσει γενιές ολόκληρες και τα σεντούκια τους είναι γεμάτα με λεφτά και χρυσάφι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού. Οι πολυεκατομμυριούχοι δημοσιογράφοι εξυπηρετούν το σύστημα διαπλοκής του χρέους που μας έχει πιάσει από το λαιμό για 190 χρόνια. Μας κάνουν υποδείξεις και θέλουν λένε τα λεφτά τους, ποιοι; Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα στον εμφύλιο και φύτεψαν βασιλιάδες. Αυτοί που έστειλαν τις κάθε λογής Ζήμενς, που έσφαξαν, παλούκωσαν, έκαψαν και βίασαν ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ. Αυτοί που μας οδηγούσαν συστηματικά στα βρώμικά τους χέρια για να δανειζόμαστε για να υφίσταται ο φαύλος κύκλος της απομύζησης και της χρεοκοπίας.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένας πολύπαθος λαός. Ίσως να κουβαλάει πιο πολλά πάθη κι απ’ τις χώρες του τρίτου κόσμου. Εκεί τουλάχιστον βιώνουν την απάνθρωπη πραγματικότητα. Η ΕΛΛΑΔΑ χαίρεται με το ψέμα της, η ξεφτίλα είναι μαγκιά και ίσως γι’ αυτό η πρώτη λέξη που μαθαίνουν οι τουρίστες πατώντας το πόδι τους εδώ είναι ο «μαλάκας»…  Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός σήμερα είναι να διαβάσει. Να ενημερωθεί γιατί το δούλεμα πάει σύννεφο. Να μάθει γιατί δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει για την επιμήκυνση της υποδούλωσής του μέχρι το 2023. Να προβληματιστεί για το αν μέχρι τότε θα έχει δημιουργηθεί αστική τάξη, βιομηχανία και αγροτιά. Αυτά που οι «ήρωες» της εξορίας δεν έφτιαξαν τεχνηέντως ποτέ…

Παύλος Γ. Σφέτσας

από τον Παρατηρητή της Φθιώτιδας (φύλλο 242 – 16/3/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου