Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Να καεί το μ…….ο η εθνική!


Η εθνική βέβαια, ποια βουλή; Δε θα καταλύσουμε και τη δημοκρατία. Η εθνική. Είναι ο μόνος τρόπος να θερμαίνεται και έτσι τα χιόνια θα λιώνουν αυτομάτως. Ούτε εκχιονιστικά, ούτε αλάτι. Ζέστη, φωτιά και λάβα. Το χιόνια θα είναι παρελθόν. Μ’ αυτό τον τρόπο μόνο δε θα δημιουργούνται προβλήματα. Αλλά κι αυτοί οι οδηγοί πως κάνουν έτσι; Μια υστερία που την έχουν αυτοί οι νεοέλληνες… Έλα ρε παιδιά, δε φτάνει που σας δόθηκε η ευκαιρία να παίξετε χιονιές με τα λάστιχα, να κάνετε χιονάνθρωπους στις οροφές των ΙΧ, όλο φωνή και κακό είστε. Ορίστε, πείτε τι να κάνουμε. Όλο στείρο «όχι», κάντε και προτάσεις επιτέλους. Έχουμε και open.gov. άμα λάχει να βοηθάμε να κάνουν τα κόμματα πρόγραμμα.
Έχουμε και λέμε: 40 χλμ. ουρά στη Μαλακάσα, μισή ώρα απ’ την Αθήνα. Σε Μαρτίνο και Αγ. Θεόδωρους οικογένειες επί ώρες στα αυτοκίνητα. Στο Θεολόγο τα ίδια. Από ενημέρωση μηδέν. Απελπισμένοι άνθρωποι χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει και να ζουν την αγωνία τι θα απογίνει αν αποκλειστούν, έρμαιοι στην παγωνιά με τα παιδιά στα αυτοκίνητα. Έβλεπα απευθείας εικόνα στο Star Κεντρικής Ελλάδας με το Θεολόγο. Στο τηλέφωνο η υπεύθυνη Τύπου της «Νέας Οδού», Φωτεινή Λάμπρου. «Προσπαθούμε», έλεγε… Για το Θεολόγο τη ρωτούσε η Λένα Παρασκευά, για τις Αφίδνες απαντούσε αυτή. Διέψευδε την εικόνα που έβλεπαν ζωντανά τα μάτια μας! Ώσπου έριξε το μεγαλειώδες για τον έντονο καιρό. Κάτι σαν «στρατηγό άνεμο» αλά Πολύδωρας ψέλλισε. «Έκτακτη χιονόπτωση», τόνισε σε κάποια φάση. Ποια έκτακτη κυρία μου; Έκτακτο ήταν το δελτίο Τύπου της ΕΜΥ πριν μια εβδομάδα που μιλούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα. Που σας προειδοποιούσε να πάρετε μέτρα καθώς μιλούσε για χιόνι ανάλογο του 1987.
Κι όμως η κυρία εκπρόσωπος της εταιρείας ούτε μια συγγνώμη δεν ένοιωσε την ανάγκη να εκφράσει για την αναλγησία που προσέφεραν στους οδηγούς. Αυτή ήταν η υπηρεσία τους στους πολίτες. Παρακώλυση συγκοινωνιών διέπρατταν! Κι όμως, αδίστακτοι για χρήμα, ούτε τις μπάρες για τα διόδια δεν σήκωναν. Με αυτοκίνητα κολλημένα για χιλιόμετρα τις κατέβαζαν για να τους αποζημιώσεις, να τους επιβραβεύσεις. Η ανωτέρω κυρία περί τις 00:45 χαμογελούσε στο ραδιόφωνο της zougla έκπληκτη για τις διαμαρτυρίες των οδηγών! Αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση βέβαια. Πρόσφατα έδωσε το δικαίωμα σε ιδιώτες να κόβουν πρόστιμο σε ιδιώτη, ειδάλλως ο δεύτερος θα διώκεται για παραβίαση του ΚΟΚ!
Είχαμε κι άλλα τη Δευτέρα όμως. Οδηγός ΙΧ τραυματίστηκε ελαφρά, όταν αποκολλήθηκε πέτρα και έπεσε πάνω στο όχημά του στην κοιλάδα των Τεμπών. Στο ίδιο σημείο που είχε πεθάνει ο Ιταλός μηχανικός, όταν είχε γίνει κατολίσθηση και ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από αρκετούς μήνες, καθώς υποτίθεται ήταν ασφαλής. Όπως καταλαβαίνετε παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές. Μην περιμένετε να παρέμβει κανένας εισαγγελέας γιατί φταίει η εταιρεία. Αυτή κυβερνά. Αν έκλεινε αυτοκινητόδρομος σε άλλη χώρα της Ευρώπης στον οποίο θα πλήρωνες τόσα διόδια θα ήταν ήδη «μέσα». Ο υπουργός, μετά του υφυπουργού βεβαίως βεβαίως, φυσικά και δεν θα παραιτηθούν. Αξιόλογος και ικανός πολιτικός η υπουργάρα. Μόνο και μόνο ότι υπήρξε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σημίτη τα λέει όλα νομίζω…

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου