Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Mad Max!


Συνάντηση με την καγκελάριο, υποψήφια για φούντο στη Γερμανία, είχε ο πρωθυπουργός. Δεν ξέρω αν κούνησε κι αυτή το δάχτυλο όταν μιλούσαν, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν και πολύ ευχαριστημένη. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός της υπενθύμισε ότι η χώρα της χρωστάει ένα «σκασμό» δισεκατομμύρια στη χώρα μας από πολλές πηγές. Αποζημιώσεις από τον πόλεμο βλέπετε…
Τι στην ευχή, δεν θα της είπε «φροϋλάιν, αγοράζετε ομόλογά μας με 1% και μας επιστρέφετε τα χρήματά μας με σαραβαλιασμένα υποβρύχια, με δάνεια τόκου 5%, με τόσες και τόσες συμβάσεις με τις εταιρείες σας κατόπιν μιζών»; Με δεδομένο ότι αποτελεί απόγονο σοσιαλιστή ηγέτη με όραμα, είμαι αισιόδοξος ότι χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και απεφάνθη: «Όχι μωρή, σ’ αυτό το χρέος δεν είμαστε μόνοι μας. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»!!!
Τι;;; Μα πως μπορεί να μην είπε έτσι;;; Πως να έσκυψε το κεφάλι στην ανέραστη;;; Σωπάτε, εδώ «παίζεται» η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου έθνους. Του δικού του έθνους. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι δεν ξέρουν κι οι δυο πως ένα κράτος δε χρεωκοπεί; Σιγά μην είπαν κιόλας το πολύ να πολύ να πεινάσει ο λαός. Ε, και; Αν είναι αντίθετο στην οικονομική ανάπτυξη θα τις πούμε «παράπλευρες απώλειες». Ο Μεγάλος Φαραώ έλεγε ότι «για το κοινό καλό, κάποιες φορές είναι ανάγκη να γίνονται θυσίες»
Εδώ έχουμε σοβαρά πράματα να ασχοληθούμε, τα παντελόνια της Ελλάδας μοιάζουν με το κουνέλι με τις τσέπες έξω να κρέμονται, και θα υπολογίσουμε τώρα καμιά τριάρα εκατ. Ελλήνων που θα πάνε από πείνα και δυστυχία, από άγχος της ασφυκτικής πίεσης που γεννά η καθημερινότητα, η έλλειψη χρημάτων για κάλυψη πρώτων αναγκών –που λόγος για ΔΕΗ και σχετικά; Αυτά δε λέγονται…
Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός δρα ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας του, της χώρας, της Ελλάδας; Σε καμία περίπτωση. Για τους Έλληνες δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αυτό να λέγεται, μιας και στον τόπο μας Ελλάδα και Έλληνες είναι ξεχωριστές έννοιες… «Πάνω από 25 κοινωνικά επιδόματα, προνοιακά, πολυτεκνικά, ανεργίας και χαμηλοσυνταξιούχων, κινδυνεύουν να καταργηθούν ή να ψαλιδιστούν δραματικά μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ που μας υπέδειξε κουνώντας το δάχτυλο να αλλάξουμε επιδοματική πολιτική ενόψει της χορήγησης της 4ης δόσης του δανείου» διάβασα στο «Θέμα» την Κυριακή.
Ήτοι παραπληγικοί, τυφλοί, ακρωτηριασμένοι, άτομα με νοητική υστέρηση, άποροι, φτωχά παιδιά και συνταξιούχοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι θα στερηθούν από τον Ιούνιο τις παροχές αυτές. Το κράτος, τρομοκρατώντας και πάλι τους πολίτες του –στεγνά όμως- θα πάρει με το «έτσι θέλω» από τις τσέπες των προαναφερομένων άλλα 150 εκατ. ευρώ, εκτός των 500 απ’ τις συντάξεις και τόσα και τόσα άλλα. Γιατί; Διότι 20.000 συνταξιούχοι έχουν εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ. Θα φτωχύνουν 1,5 εκατ. Έλληνες γιατί δεν κόβουν των 20 αυτών χιλιάδων, αλλά όλων. Έτσι στεγνά έκοβε κι η ΝΔ το 2005 προνοιακά επιδόματα…
Είπε κανείς να μην φτιάξουν τα πράγματα; Δε θέλω να πιστεύω ότι κατηγορούμε τον Παπανδρέου γιατί έβαλε «χέρι» στο κράτος που όλοι βρίζουμε από μήτρας. Δε γίνεται όμως με τη μία, σε λίγους μήνες να αναδιαρθρώσεις αυτό που δεν ακούμπησες ως χώρα εδώ και τριάντα χρόνια. Πολύ απλά γιατί σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις διαπιστώνονται στρεβλώσεις. Γίνονται τα σωστά με λάθος τρόπο, θα έλεγα.
Σε μια σύντομη αναδρομή διαπιστώνει εύκολα ο καθένας ότι αυτό που κοίταξαν τα δύο κόμματα, που εναλλάχθηκαν στην εξουσία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά, ήταν οι πελατειακές σχέσεις. Η σχέση πολίτη και κόμματος γίνονταν προεκλογικά από το κόμμα που ήθελε ψήφο και μετεκλογικά από τον πολίτη που ήθελε ρουσφέτι. Με την ιδιωτική τηλεόραση ήταν εύκολο να αποχαυνωθεί ο λαός και να μην ασχολείται με τα μεγάλα πάρτυ που στήθηκαν στην πλάτη με δικά του λεφτά. Είχε έννοιες τύπου Τζούλιας.
Η ατιμωρησία και η ασυδοσία είναι αποτέλεσμα και των δύο. Για μένα δεν ξεχωρίζουν πλέον. Δεν είναι τυχαίο ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ σήμερα στηρίζεται κατά κόρον από το ΛΑΟΣ, πιο δεξιά κι απ’ τη ΝΔ δηλ. Εφάρμοσαν πολιτικές που φτώχυνε το λαό και πλούτισε κάμποσες, αλλά λίγες πάντα, οικογένειες. Σημίτης και Καραμανλής που έπαιξαν και το παιχνίδι των ψευδών οικονομικών μας στοιχείων λούφαξαν ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πιθανόν και περήφανοι με την πολιτική που εφάρμοσαν.
Η σημερινή κυβέρνηση, που σηκώνει και το βάρος και το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, αριθμεί κάμποσα μέλη των κυβερνήσεων Σημίτη και ισχυρίζεται ότι θα φτιάξει τα πράγματα. Η αντιπολίτευση της ΝΔ φωνάζει επί της αρχής, ψηφίζει επί των άρθρων και κοιτάει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το ότι τα νούμερα δε βγαίνουν απ’ το μνημόνιο. Και τα δυο αυτά κόμματα τράβηξαν μια μονοκοντυλιά και έσβησαν το αμαρτωλό παρελθόν τους στην πισίνα με το αγίασμα, και προχωράνε μπροστά με μία από τα ίδια. Σε όλα τα σκάνδαλα νίφτηκαν χέρι χέρι.
Το θέμα εδώ είναι όμως ο λαός. Αυτόν που βλέπει το αδιανόητο, να υπάρχει τέτοια μετάλλαξη σε έναν άνθρωπο για να πάρει την εξουσία. Ο Γ.Α. Παπανδρέου ο νεότερος αράδιασε ένα κάρο συνθήματα, οι Έλληνες τον ψήφισαν για να εφαρμόσει αυτά που έλεγε και βγήκε τελικά να πράξει όσα έλεγε ο Καραμανλής, πριν γίνει θαμώνας των πίσω θέσεων. Σήμερα βγαίνει ο Στρος-Καν και λέει μάλιστα ότι «την έψαχνε» εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός να τον φέρει στην Ελλάδα.
Κε Παπανδρέου, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, πάρτε στροφή 180ο για άλλα κόλπα. Αυτά που πράττεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Και μη νομίζεις ότι επειδή παραέδειχνες ευαίσθητος με τα δακρυγόνα που έφαγες τότε με τους αγρότες, ο λαός βάζει πλάτη. Σε ψήφισε να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, κάτι το οποίο δεν κάνεις. Και επειδή δε λες που είμαστε και τι θα κάνουμε έχει την εντύπωση ότι έφαγε άγριο δούλεμα από σένα προεκλογικά.
Προχώρα σε αναδιανομή του πλούτου, όπως έταζες προεκλογικά έστω και τώρα. Πάρτα απ’ αυτούς που φτιάξατε. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντως» φωνάζει ο Έλληνας. Ειδάλλως τον πλούτο που συσσωρεύθηκε σε λίγα χέρια θα τον διεκδικήσει και ο δικός μας λαός, όπως γίνεται νοτιότερα. Και ξέρεις με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Όσα μέτρα κατασταλτικά κι αν πάρεις, γνωρίζεις το τσουνάμι που δημιουργεί ο εξεγερμένος ελληνικός λαός…
Πες και των συντρόφων σου να μην χαρακτηρίζουν τους πολίτες φασίστες, επειδή κράζουν τον έναν μετά τον άλλο.  Δεν ξέρω αν θα βγει αληθινός ο Νικόλας ο Κρητίκαρος και σε δικάσει η ιστορία για εσχάτη προδοσία, το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσετε με τον ίδιο τσαμπουκά να απομυζείτε το λαό, θα δούμε εικόνες «Mad Max» και στην Ελλάδα. Και σκηνοθέτες τότε θα είναι πραγματικά οι πολίτες…

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου