Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Σε ποια δημοκρατία κυβερνάει το 20%;

Δεν ξέρω αν η Ντόρα η νοικοκυρά θίχτηκε απ’ το 1% που της δίνει η VPRC. Το ζήτημα είναι ότι από χτες, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός της, υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Λέει λοιπόν η ανακοίνωση: «Η εταιρία VPRC σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, αλλά την εκτίμηση, που συνάγει από την πρόθεση ψήφου την οποία επιμελώς και παρανόμως (!!!) αποκρύπτει». Παρανόμως, γιατί το κόμμα της Ντόρας της νοικοκυράς κατηγορεί την εταιρεία για «αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, ιδίως κατά τρόπο που να παραπλανά τον πολίτη σε σχέση με τα αποτελέσματά της».
Και συνεχίζει: «Όπως προκύπτει από την επιστολή του επιστημονικού συμβούλου της εταιρίας που μας έστειλε στις 13/5/2011, μετά από αίτημα μας στην Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών για την έρευνα του Απριλίου, η πραγματική πανελλαδική πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την οποία ουδέποτε εμφάνισε (ούτε στην ιστοσελίδα της) ήταν ΠΑΣΟΚ 12,7% και ΝΔ 7,8%, την οποία παρουσίασαν ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής 31,5% και 30,5%».

Κατόπιν αυτών διερωτάται κανείς: Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας όταν αγανάκτησε το 80% των Ελλήνων ή όταν συνεχίζεται η παραπληροφόρηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου