Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Οι… αγανακτισμένοι ζουν ανάμεσά μας


Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι αγανακτισμένοι; Γιατί εξαγριώθηκαν; Ποιος τους οργανώνει; Τι διάολο γυρεύουν; Θα σας απαντήσω με ένα σχόλιο ακροατή που άκουσα στο ραδιόφωνο σε εκπομπή ξημερώματα. «Δεν είναι τα παιδιά σας. Δεν είναι ο σύζυγος ή σύζυγός σας. Δεν είναι οι γονείς σας και τ’ αδέρφια σας. Ούτε οι παππούδες σας. Ούτε καν οι φίλοι σας. Είναι κάποιοι από το βυθό μπικίνι, τη θάλασσα που ζει ο Μπομπ Σφουγγαράκης».
Το κακό για σας όμως είναι ότι είναι ένα, Έλληνες και εξαγριωμένοι. Τώρα που ήρθε η ώρα να γίνει η ανατροπή των κομματόσκυλων που αλυχτάνε παντού. Δεν απειλούν τη δημοκρατία οι Έλληνες συμπολίτες. Τη δημοκρατία – τυραννία σας απειλούν. Ή μάλλον δεν την απειλούν, θα την αφανίσουν στα βάθη της ελληνικής ιστορίας. Μπορεί να αλώσατε την πατρίδα οικονομικά, την παιδεία δεν προλάβατε να την βιάσετε εντελώς. Είναι τεράστια η ελληνική παιδεία να την ακουμπήσουν οι μικροί.
Σας βλέπει να γυρνάτε ακόμη με Lexus σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ανέγγιχτος ο μισθός σας όπως κι αυτός των υπαλλήλων της βουλής. Κι αυτός παλεύει καθημερινά να τα φέρει βόλτα με 500 και 600 ευρώ το μήνα, που του φεύγουν με το που τ’ ακουμπάει στο χέρι. Σας βλέπει να έχετε καλέσει όλη την αστυνομία της Ελλάδας να σας φυλάει κι ο πολίτης δεν προστατεύεται. Καθημερινά φεύγει κι από ένας συμπατριώτης για λίγα ευρώ στη δουλειά του. Στις Λιβανάτες οι κλέφτες έφυγαν και επέστρεψαν ξανά μετά από δύο ώρες!
Απολογούνται στα κανάλια. Ο ένας δίνει τον άλλο για να σώσει το τομάρι του. Έχουν θράσος και δικάζουν αυτοί. Η μειοψηφία των καθεστωτικών! Είναι δεν είναι πλέον το 30%. Εσείς δε μαζέψατε τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα να δουλεύει για να αγοράζει τα προϊόντα των αφεντικών σας; Οι πόρτες απ’ τα κλουβιά άνοιξαν όμως. Δεν προλάβατε να πιάσετε το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση. Είδε καθαρά και τα μέτρα δεν θα περάσουν. Είδε πως πάει το διαίρει και βασίλευε. Ένας υπουργός, 10 βουλευτές, στρατοί ολόκληροι από πίσω, τρώνε από τον σπόνσορα όλοι μαζί και γελάνε στην πλάτη του Έλληνα.
Δεν σας βλέπει ότι εκβιάζετε; Εκβιάσατε για συναίνεση, τάχα για την πέμπτη δόση και όταν αυτή δεν επετεύχθη όλα κύλησαν φυσιολογικά. Καλείτε με τις δηλώσεις σας τον κόσμο συνεχώς να σηκώνει τα χρήματά του απ’ τις τράπεζες. Το παίζετε αντιμνημονιακοί και δεν ζητάτε κατάργηση και δικαστήριο, αλλά αναδιαπραγμάτευση. Άλλοι αλλάζουν άποψη κάθε 8ωρο. Σαν αντιβίωση ένα πράμα. Άλλοι βολεμένοι με τα ποσοστά τους κοιμούουουνται… Άλλη το παίζει σωτήρας με νοικοκυριό Ζήμενς.
Σας σιχάθηκε ο κόσμος και θέλει αλλαγή. Θέλει αλλαγή, δικαιοσύνη, ισότητα. Είστε μια τρίχα που θα… την παίρνει ο αέρας όταν ανοίγει σε σας η σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Υποδουλωθήκατε για τα φράγκα… Αυτό το λαό που αγκάλιαζε προεκλογικά, τώρα τον βλέπει από αέρος. Όχι, έχει την αντίθετη φορά από τον Παλαιοκώστα. Αυτός ο σημερινός πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον Δεληγιάννη στο ψέμα. Σε ποια δημοκρατία κυκλοφορείς με αστυνομία και δεν λογοδοτείς στους πολίτες γι’ αυτό που τους έκανες;
Η τοκο…γλειφική περηφάνια σας γυρνάει στα σοκάκια με τα ΜΑΤ τριγύρω και ψελλίζετε περί δημοκρατίας. Σε ποιον τα λέτε αυτά, σ’ αυτόν που έβαλε πλάτη όσο μπόρεσε ένα χρόνο για την πατρίδα; Ποιοι και που τα λέτε αυτά; Σ’ αυτούς που πληρώνατε τόσα χρόνια να παπαγαλίζουν υπέρ σας; Εσείς που καταπατήσατε το Σύνταγμα για να καλύψετε τις ρεμούλες σας; Ένα βρωμόσογο απομείνατε που ταΐζει ο ένας τον άλλο για να υπάρχετε. Σύντομα τα δικαστήρια δεν θα δικάζουν μονάχα τορναδόρους. Ήδη ο λαός άρχισε να δικάζει. Κι ο ελληνικός λαός ξέρετε ιστορικά πως δικάζει…
Μη φοβάστε. Ειρηνικά θα γίνουν όλα. Απλά σας ταρακουνάει ο Έλληνας ακόμη, ίσα να σας σπάσει το τακούνι στο χωματόδρομο. Να νιώσετε πως πάει ο αγρότης στα χωράφια. Σας πετάει φραπέ, δεν δέχεστε σφαίρα όπως αυτός καθημερινά στην εργασία του. «Κλέφτες – κλέφτες» σας φωνάζει ο λαός που του κομματιάστε την ελπίδα στην πατρίδα του. Οικογενειάρχες με παιδιά, άνεργοι, συνταξιούχοι διαμηνύουν το πολιτικό σας τέλος. Νέα παιδιά που δυσκολεύονται να ζήσουν το ένα τους παιδί και σκέφτονται να κάνουν δεύτερο. Σας σιχάθηκε!
Οι νέες δυνάμεις θα γεννιούνται στις λαϊκές συνελεύσεις της δημοκρατίας. Νέες Αμφικτυονίες ξεπετιούνται σε κάθε πλατεία που βροντοφωνάζουν οι Έλληνες το ΜΑΖΙ. Ευτυχώς εσείς τους ενώσατε. Κατάλαβαν ότι δεν θα ‘πρεπε να μην είναι μονιασμένοι για πάρτη σας. Ο λαός μας γράφει ιστορία. Το μέλλον δεν έχει τα αποκόμματά σας. Τέλος το πάρτι! Δεν έχει εργατοπατέρες. Ο λαός για το λαό! Μπορείτε να είστε μαζί του έστω και τώρα ή ακόμη θα πιπιλάτε ό,τι σας λένε οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, που μόνο αυτούς συναντάτε το τελευταίο διάστημα;

2 σχόλια: