Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Με «γαλλικά», καφέδες, γιαούρτια και αυγά υποδέχτηκαν τον Νίκο Τσώνη στη Λαμία


Επεισόδιο με αγανακτισμένους πολίτες στο κέντρο της Λαμίας είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, Νίκος Τσώνης, ο οποίος μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έγινε αποδεκτός με «γαλλικά», καφέδες, γιαούρτια και αυγά. Λίγο μετά τις 20:00 ο Νίκος Τσώνης, συνοδευόμενος από ένα ακόμη άτομο, διέσχιζε την πλατεία Ελευθερίας προς το κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στην αίθουσα του οποίου λάμβανε χώρα κλειστή κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ.

Τότε τον αντιλήφθησαν τέσσερις πολίτες. Ο ένας εξ αυτών τον ρώτησε «εσύ είσαι αυτός που ψήφισε το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά»; «Ναι» αποκρίθηκε ο βουλευτής και τότε ο πολίτης τον έφτυσε στο πουκάμισο. Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πολ.: Ντροπή σου ρε γελοίε.
Ν.Τ.: Θα σε γ… ρε κ…
Πολ.: Θα μου κ… τ’ α… και κ… είσαι εσύ.
Τότε ο Νίκος Τσώνης απώθησε τον πολίτη πιάνοντάς τον απ’ τον λαιμό και αποκρινόμενος σε γηραιότερο πολίτη είπε: «Βλέπεις τι μου έκανε και εσύ τους οργανώνεις;» «Δεν υπάρχει οργανωτής» ανέφερε ο δεύτερος πολίτης. Ο Νίκος Τσώνης εξεράγη. «Μα τι μου λέτε τώρα, τέσσερα άτομα είστε». Άξαφνα εμφανίστηκαν πάνω από 50 άτομα τα οποία στόλισαν με αρκετά «γαλλικά» και καφέδες τον βουλευτή, ο οποίος εισήλθε γρήγορα στο κτίριο του ΤΕΕ. Χρειάστηκε μέχρι και η παρουσία της ΟΠΚΕ για να κατέβει ο βουλευτής γύρω στις 23:00. Όταν έγινε αντιληπτός το πλήθος του πέταξε αυγά και γιαούρτια, ενώ έπεσαν αρκετές "ψιλές" κι αυτός γύρισε και κάτι τους είπε και τότε δέχτηκε και ένα μπουκάλι με νερό στο κεφάλι.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συγκεντρωμένους η ισχυρή αστυνομική δύναμη. «Μα είναι δυνατόν να φυλάνε ένα άτομο 15 άτομα ακόμη και με πιστόλια; Είναι ντροπή τους. Στα χωριά μας είμαστε αφύλακτοι. Άνεργη είμαι, δεν ξεπούλησα την Ελλάδα. Αυτούς έπρεπε να συλλάβουν», ανέφερε μία εκ των συγκεντρωμένων, ενώ ένας νεαρός τόνισε σχετικά: «Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Ψηφίζουν ό,τι γουστάρουν, δεν λογοδοτούν και πληρώνουμε την αστυνομία να τους φυλάει».

1 σχόλιο:

 1. Ν. Τσώνης: «Να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση»
  Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 14:07

  «Οι πράξεις βίας δεν βοηθούν και δεν εκφράζουν ούτε τον λαό της Φθιώτιδας, ούτε τους πολίτες της Λαμίας, αντίθετα, πλήττουν την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου», τονίζει σε γραπτή του δήλωση που εξέδωσε πριν λίγο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης, μετά το επεισόδιο που είχε με πολίτες στο κέντρο της Λαμίας.
  Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή: «Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, θεωρώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στον δημόσιο διάλογο με νηφαλιότητα και επιχειρήματα. Οι πράξεις βίας δεν βοηθούν και δεν εκφράζουν ούτε τον λαό της Φθιώτιδας, ούτε τους πολίτες της Λαμίας, αντίθετα, πλήττουν την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.
  Τούτες τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθήκον όλων μας, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να σταθούμε δίπλα στον φτωχό και τον αδύναμο συμπολίτη μας, κατανοώντας τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Φθ/δας για την συμπαράσταση τους και να τους καλέσω να συνεχίσουν να απομονώνουν κάθε πράξη βίας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή