Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Καμία εισβολή στην παρέλαση δεν έγινε. Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας για την αστυνομική βία.


Την απαράδεκτη και αναίτια αστυνομική βία στις χθεσινές διαδηλώσεις καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν. Κι επειδή από χτες ξεκίνησε (;) μια προσπάθεια διαστρέβλωσης αυτών που με τα μάτια μας είδαμε, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, να τονίσουμε ότι: Δεν έγινε οργανωμένη προσπάθεια να εισβάλουν στην παρέλαση. Οι αγανακτισμένοι προσπάθησαν να ακολουθήσουν την πορεία της ‘Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία’ αφού είχαν απομακρυνθεί οι επίσημοι. Καμία εισβολή στην παρέλαση, που είχε τελειώσει, δεν προσπαθήθηκε. Γεγονός είναι η παρεμπόδιση κυκλοφορίας πολιτών στην πλατεία και η προκλητική στάση της αστυνομίας μετά το πέρας της εκδήλωσης…

Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου: «Η νέα κατοχή και ο ρόλος της αστυνομικής καταστολής
Για μία ακόμα φορά ζήσαμε τι σημαίνει αστυνομία. Γίναμε αυτόπτεις μάρτυρες του πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση (μέσω των αστυνομικών οργάνων) όποιον θέλει να ορθώσει το ανάστημά του και να εναντιωθεί στις πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια (για πολλούς έχει ήδη φτάσει) στην εξαθλίωση. Η απρόκλητη επίθεσή τους προς τους διαδηλωτές κατέδειξε τις εντολές της κυβέρνησης. Η προσπάθειά τους να μας τρομοκρατήσουν με προσαγωγές και συλλήψεις αποκρούστηκαν από τη μαζικότητά μας. Ακόμα και μετά το τέλος της πορείας, και αφού αποχώρησαν και οι "επίσημοι", τα όργανα της αστυνομίας δεν επέτρεπαν την πραγματοποίηση πορείας, έχοντας αποκλείσει τους διαδηλωτές σε κλοιό, όπου τραυματίστηκε-ευτυχώς ελαφρώς- αγωνίστρια του κινήματος.
(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_WE7d6CcYXE, βλ. 13:10, 17:59 και ντοκουμέντα καταγεγραμμένα από τους τοπικούς τηλ. σταθμούς star κεντρικής Ελλάδας και Καναλι Ενα)
Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και δηλώνουμε ότι ούτε θα μας τρομοκρατήσουν ούτε θα μας εμποδίσουν να ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά να διαδηλώνουμε.
ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου