Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Στα χέρια του δημάρχου οι ελπίδες των πολιτών για το χαράτσι της ΔΕΗ


Σημερινό στιγμιότυπο από τη ΔΕΗ Λαμίας.

Στα χέρια του δημάρχου Λαμιέων, Γιώργου Κοτρωνιά, εναποθέτουν οι δημότες τις ελπίδες τους για στήριξη στη μη καταβολή του χαρατσιού των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε πολλούς δήμους της χώρας. Οι πολίτες καλούν το δήμαρχο να πάρει θέση, κάτι που τόνισαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΑΣ την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 18:30, προκειμένου να του θέσουν την αδυναμία καταβολής του χαρατσιού.

Στη ΔΕΗ σήμερα επιτροπή κατοίκων της Ανθήλης
Τη ΔΕΗ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί επιτροπή κατοίκων της Ανθήλης, όπου συνομίλησαν με τη διεύθυνση της υπηρεσίας. Εκεί ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν κάτι με τη ΔΕΗ, αλλά αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι λόγω αδυναμίας. Απ’ την πλευρά της η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι τους έχει απαγορευθεί από το κράτος ο διαχωρισμός στο λογαριασμό της οφειλής και πρέπει να καταβληθεί ολόκληρος. Αν δεν εισπραχθεί, εκδίδεται εντολή διακοπής, ενώ αν δεν εκδοθεί εντολή, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το πρόστιμο προσαυξημένο κατά 25%, όπως τόνισε. Επίσης τους έχει απαγορευθεί από το κράτος ο διακανονισμός στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, ενώ η ΔΕΗ δεν δέχεται καμία αίτηση και για τίποτα. «Το κράτος βρήκε έναν τρόπο να εισπράξει πολύ χρήμα και γρήγορα», επισήμανε.
Υπήρξε παράλληλα ενημέρωση για την καταβολή ενός μέρους της οφειλής σε ΑΤΜ τράπεζας όπου διευκρινίστηκε ότι αν η οφειλή είναι 500 ευρώ και καταβληθούν στο ΑΤΜ τα 100, στη λήξη του λογαριασμού η ΔΕΗ θα δει οφειλή 400. Επίσης ξεκαθάρισε ότι αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός στη λήξη του, η διακοπή του ρεύματος γίνεται σε 5-6 μέρες από τη λήξη κι αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση των λογαριασμών με το χαράτσι. Η ΔΕΗ μάλιστα δείχνει αποφασισμένη να κόψει το ρεύμα στο χωριό καθώς μπορεί να ανταπεξέλθει στις διακοπές, μιας και στο παρελθόν έχουν επιστρατευθεί εργολαβίες.
Οι κάτοικοι της Ανθήλης περιμένουν και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Τετάρτης –αν ληφθούν τέτοιες- και θα καθορίσουν την περεταίρω στάση τους σε νέα λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 10/11 στις 19:00 στην αίθουσα της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου