Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ ονειρεύεται ο Μπουτάρης!


Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στη Πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στα πλαίσια του σχεδίου ‘Ottoman Heritage Tour’. Ο Γιάννης Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, σε συνεργασία με άλλους δήμους, θα ανακαινίσει Οθωμανικά τζαμιά και κτίρια και θα οργανώσει ξενάγηση Οθωμανικής κληρονομιάς. Μέχρι τον επόμενο Απρίλιο καταρχάς θα ανοίξει για επισκέψεις και το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο ως πολιτιστικό κέντρο - κτίσμα της εποχής των Οθωμανών -το Γενί τζαμί.

Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για την βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα και ο διπλασιασμός σε σχέση με πέρσι των Τούρκων τουριστών στην Θεσσαλονίκη, που έφτασαν τους 150.000. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη την φιλοσοφία μιας ‘τουριστικής πόλης’ και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μας ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την Οθωμανική κληρονομιά».

από το seleo

Και γιατί να κάνει άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο δήμαρχος; Προτιμά να προβάλει -χάριν του τουρισμού- τον σφαγέα χιλιάδων Ελλήνων. Δένει το γλυκό με τα τούρκικα σίριαλ και τις δηλώσεις συναδέλφου του για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Γι’ αυτό δεν φταίνε οι ξένοι πολλές φορές. Είδατε τους Τούρκους να αναφέρονται τουριστικά σε ελληνικά στοιχεία στα παράλια της Μικράς Ασίας; Εκκλησίες καίνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου