Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πανάκριβα κοστίζει πλέον ο "πελαργός" στα νοσοκομεία


Ακόμη και με κατάσχεση της περιουσίας τους κινδυνεύουν οι ασθενείς οι οποίοι δεν θα πληρώνουν στα νοσοκομεία τις ημέρες νοσηλείας που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο λογαριασμός θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία! Από αρχές Οκτώβρη ο τρόπος χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλαξε. Πρόκειται για συνολικά 700 κλειστά ενοποιημένα νοσήλια τα οποία δημιουργούν νέες συνθήκες στο ΕΣΥ.

Τα ταμεία έχουν στην διάθεσή τους έναν κατάλογο με προκαθορισμένες τιμές ανάλογα με τη διάγνωση προκειμένου να γνωρίζουν πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουν ανά περίπτωση.
Η πραγματικότητα όμως που δημιουργείται είναι σκληρή κυρίως για τους ανασφάλιστους πολίτες αφού οι τιμές που έχει καθορίσει το υπουργείο είναι τσουχτερές και απέχουν πολύ από αυτό που θα περιγράφαμε ως δωρεάν δημόσια Υγεία.
Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα αναγκασθούν να βάλουν όμως καθώς φαίνεται και οι Έλληνες που πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αφού οι ημέρες νοσηλείας είναι κουρεμένες κατά τις υποδείξεις της Τρόικα με στόχο να εξοικονομηθούν 800εκ ευρώ για το 2012.
Τις ενστάσεις τους έχουν καταθέσει ήδη γιατροί που δηλώνουν χαρακτηριστικά "Οι ασθενείς θα φεύγουν με τον ορό, για να μην πληρώσουν τις επιπλέον ημέρες."
Πανάκριβα στοιχίζει ο "πελαργός" στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την ώρα που υπάρχει αισθητή αύξηση στον αριθμό τοκετών και όχι απο άπορες ή μετανάστριες αλλά απο ασφαλισμένες μέλλουσες μητέρες, το κόστος της γέννας εκτοξεύεται στα ύψη λόγω των ενοποιημένων νοσηλίων
Ο φυσιολογικός τοκετός πια στο δημόσιο Νοσοκομείο στοιχίζει 1175 ευρώ και η καισαρική 1540 με 4 ημέρες νοσηλείας. Σύμφωνα με τον κανονισμό του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).οι γυναίκες καλούνται να προκαταβάλουν ολόκληρο το ποσό στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων κι έπειτα να κινήσουν διαδικασίες να τους επιστραφεί κάποια στιγμή μέρος του ποσού από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Τον κατάλογο με τις τιμές αναλυτικά μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας. Τέλος επτά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις με τα νοσοκομεία για τα κλειστά νοσήλια, ενώ ακόμη 11 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Δείτε το video

από το lamiastar

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της αντιδημογραφικής πολιτικής εναντίον του έθνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου