Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Το μπακάλικο του μπαρμπα-Σωτήρη…

…Έχει όνομα «Η ωραία Ελλάς»! Από ‘κει μπορεί να βγάζεις όποτε μπορείς 30 χιλιάρικα για να αρπάξεις κανά ψηφαλάκι από κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται, όπως δοκιμάζονταν οι αλιείς της Φθιώτιδας το καλοκαίρι του 2009. Στις 3 Ιουνίου 2009 ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στη Λαμία. Διερχόμενος ήταν και είπε να περάσει για ένα καφέ από το γραφείο του τότε νομάρχη Φθιώτιδας, Θανάση Χειμάρα. Εκεί έσπευσαν οι αλιείς και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του αλιευτικού Συνεταιρισμού Στυλίδα «Ο Μαλιακός», οι οποίοι ζήτησαν αποζημίωση για τη ζημιά που έπαθαν λόγω των νεκρών ψαριών την εποχή εκείνη. Ένα τηλεφώνημα στον… Δημήτρη ήταν αρκετό για την υπουργάρα που μεμιάς έλυσε το πρόβλημα. Υπάρχει και η υπογραφή στο έγγραφο αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο, τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Αυτή ήταν η πολιτική του μπακάλικου που ακολουθούνταν στην Ελλάδα από άτομα που έρχονται σήμερα να τη σώσουν. Ήταν και προεκλογική περίοδος και ο πειρασμός τεράστιος για τον υπουργό. Μιλάμε για τον υπουργό που δεν έλυσε τα αγροτικά προβλήματα, κρύβονταν απ’ τα μπλόκα των αγροτών όταν ήταν υπουργός και εμφανίζονταν σ’ αυτά ένα χρόνο μετά ως αντιπολίτευση να καταγγείλει! Οι αλιείς βέβαια τα λεφτά αυτά δεν τα είδαν ποτέ. Γι’ αυτό τα πολιτικά σταγονίδια που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το κατάντημα, καλό θα είναι να μη μιλάνε…


Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!

Κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάμε να θυμηθούμε τι δήλωναν οι παρόντες στο σόου, στο γραφείο του νομάρχη…
«Μεγάλη μέρα για το νομό» χαρακτήρισε την 3/6/2011 ο Ηλίας Καλλιώρας αφού «τρία ζητήματα που αφορούσαν τους αγρότες πήραν απάντηση», κάτι που έκανε τον Βουλευτή της ΝΔ να ευχαριστήσει τον υπουργό. Στην συνέχεια επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην ηγεσία του, προειδοποιώντας πως σύντομα θα τεθεί θέμα ηγεσίας! «Κάποιοι λένε ‘ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε’. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αλλάζει την Ελλάδα και την ύπαιθρο, την στιγμή που το κέντρο, στην Αθήνα, συνεχίζει να ασχολείται με την Ζήμενς, που εκεί άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένοι. Ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί με τον κ. Τσουκάτο και να μας δώσει απαντήσεις –που ουσιαστικά είναι υπόδικος με τον τρόπο που εμφανίζονται σήμερα τα πράγματα. Αντί να ασχολούμαστε ως ΝΔ με δευτερεύοντα ζητήματα, ασχολούμαστε με παραγωγή έργου και αφήνουμε στο ΠΑΣΟΚ το ‘βουλιάζουμε’. Στις 8 του μηνός, όταν τα αποτελέσματα θα είναι έκπληξη για μια ακόμη φορά, θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για τους ‘Βενιζελικούς’, για τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί θα λένε ‘αλλάζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου ή βουλιάζουμε’»!
Απ’ την πλευρά του ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως η παρουσία του Υπουργού στη Λαμία μόνο «αδιαφορία και υποκρισία» δεν φανερώνει από πλευράς κυβέρνησης, όπως πρόσφατα την κατηγόρησε γι’ αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του. Κι αυτό γιατί δόθηκε λύση στο πρόβλημα της αποζημίωσης και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των αλιέων, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τα 568,3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να δοθούν ως αποζημίωση στους καπνοπαραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου