Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι φροντίζουν για τον τόπο (δήθεν) και στηρίζουν κεντρικές τράπεζες!


Σαν …βρεγμένες γάτες οι περιφερικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από το ατόπημα τους, της κατάθεσης των αποθεματικών της Περιφέρειας σε κεντρική τράπεζα και όχι στις Συνεταιριστικές τράπεζες της Περιφέρειας! Δυστυχώς έχασαν  την ύστατη ευκαιρία, στοιχισμένοι και περιχαρακωμένοι στην παραταξιακή γραμμή, να μην δεχτούν την ψηφοφορία του θέματος στο σώμα όπως πρότεινε η μείζων μειοψηφία. Έτσι στερούν και την  ελάχιστη ελπίδα εκατοντάδων μικροεπαγγελματιών και επιχειρηματιών να πάρουν  ένα μικρό δάνειο-ανάσα ζωής και τους καταδικάζουν με έμμεσο έστω τρόπο στο κλείσιμο.

Τώρα καλούνται να απολογηθούν στις χιλιάδες μετόχων ενός σπουδαίου θεσμού λαϊκής βάσης σε όσους εναποθέτουν τις ελπίδες τους  στις συνεταιριστικές τράπεζες ως ύστατη επιλογή σωτήριας και επιβίωσης τους. Τώρα σβήνει και αυτή η ελπίδα με την υπογραφή των περιφερειακών συμβούλων της Στερεάς Ελλάδος. Και δεν είναι μόνον αυτό, κανείς δεν λέει ποιός θα πληρώσει τη χασούρα 300.000 ευρώ αφού η επιλογή των συνεταιριστικών τραπεζών δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης αλλά και συγκεκριμένου οικονομικού αποτελέσματος με δεδομένο ότι  οι Συν. Τράπεζες πρόσφεραν σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα μεγαλύτερο επιτόκιο που στο σύνολο των 30 περίπου εκατ. των αποθεματικών υπολογίζεται σε 300.000 ευρώ. Όλα αυτά άφησαν παγερά αδιάφορους τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Η πορεία προς την απαξίωση ενός ιδιαίτερα ελπιδοφόρου θεσμού, αυτόν της αιρετής Περιφέρειας έχει αρχίσει, πολύ νωρίς…

από τον lamiafm1

Μεταξύ αυτών βρίσκονται διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες από το ΠΑΣΟΚ. Άτομα που τρέχουν πίσω απ’ τους βουλευτές μη χάσουν το βόλεμα. Ξεχνάνε προφανώς ότι είναι σύμβουλοι της παράταξης που προεκλογικά έλεγε «δουλειά – περιβάλλον – ανάπτυξη». Η παράταξη όμως του κου Περγαντά -που στήριξε το ΠΑΣΟΚ- έχει στα χέρια του την πρωταθλήτρια σε ανεργία Περιφέρεια. Όσον αφορά την ανάπτυξη, αφήνουν σε πρώτη φάση τη Λαμία το Πανεπιστήμιο Στερεάς και το ΚΕΥΠ..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου