Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου Μακρακώμης


Ο Δήμος Μακρακώμης εκπονεί το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα (ΕΠ) για την περίοδο 2011-2014. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τον Δήμο, σε μία κρίσιμη περίοδο όπου μετασχηματίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ταυτόχρονα συμπίπτει με τα τελευταία έτη υλοποίησης του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναδεικνύεται ως ένα ουσιαστικό μέσο για την αποτελεσματικότερη, οργάνωση και διαχείριση των τοπικών αναγκών και προτεραιοτήτων, και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος του είναι να αποτελέσει το βασικό «εργαλείο» σχεδιασμού των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και ιεράρχησης αυτών, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που επιτάσσουν, τόσο η νέα διάσταση της αυτοδιοίκησης, όσο και η ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης και της κοινωνικό-οικονομικής ευημερίας του τοπικού πληθυσμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Για την εκπόνησή του Ε.Π., εκτός των άλλων απαιτείται η μέγιστη κοινωνική διαβούλευση-συζήτηση, και η αποστολή προτάσεων από όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας. Ήδη στην ιστοσελίδα του δήμου, έχει αναρτηθεί για την ενημέρωση των πολιτών, το σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού (Α’ φάση) του επιχειρησιακού προγράμματος το οποίο τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ώστε να οριστικοποιηθεί ενσωματώνοντας τις προτάσεις των πολιτών.
Για τις επόμενες 15 μέρες εβδομάδες (14-28 Νοεμβρίου 2011) οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς του Δήμου μπορούν να διατυπώσουν τη γνώμη τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για όλα τα θέματα του δήμου και για κάθε δράση που κρίνουν αναγκαία για την ευημερία του τόπου μας. Θα μπορούν να συμπληρώνουν το σχετικό ερωτηματολόγιο και να καταθέτουν τις προτάσεις και τη γνώμη τους σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα, στα ΚΕΠ του Δήμου ηλεκτρονικά στο email: diabouleuseis@gmail.com συμπληρώνοντας το σχετικό αρχείο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δήμου.

Δείτε εδώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και εδώ το ερωτηματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου