Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!! Ο υπουργός Γερουλάνος υπογράφει για την πάρτη του! (βίντεο)

«Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» την είδε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υπέγραψε Υπουργική απόφαση για τη δική του μπίζνα! Ο λόγος για το ειδικό χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες που επιτρέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων-μαμούθ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων. Η έλλειψη αυτού του χωροταξικού σχεδιασμού ήταν η αφορμή για να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων και καταγγελιών κατά της επιχείρησης της οικογένειας Γερουλάνου (Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς), για ρυπογόνο δραστηριότητα στην περιοχή που λειτουργεί το ιχθυοτροφείο, που οδήγησε μέχρι και στην προσωρινή ακύρωση των αδειών του, τον Μάιο του 2009.
Όπως αναφέρει το dealnews, στην απόφαση του ΣτΕ καταλυτικό ρόλο είχε παίξει το γεγονός ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε χωροθετημένη περιοχή, αν και οι άδειες που είχε η οικογένεια Γερουλάνου, ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη περιοχή στον κόλπο του Αργοστολίου, στη θέση «Κόκκινος Βράχος» είναι κατάλληλη για ιχθυοτροφικές δραστηριότητες.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έδωσε στην εταιρεία δύο χρόνια διορία για να μετεγκατασταθεί σε χωροθετημένη περιοχή, ακόμα όμως η υπόθεση βρίσκεται «στον αέρα». Στην υπόθεση, επιτροπή κατοίκων του Αργοστολίου, με επικεφαλής τον χημικό μηχανικό Γ. Σκάρλο, που πέτυχαν αρχικά την προσωρινή ακύρωση των αδειών των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς, αλλά απαιτούν το κλείσιμο της επιχείρησης, κατηγορούν τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κώστα Γεωργαλίδη, ότι παρέτεινε αυθαίρετα και μεροληπτικά προς τον υπουργό Πολιτισμού, στα τέλη του 2010, τη λειτουργία της επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι αδιαφορεί για την εφαρμογή των δικών του αποφάσεων αναβάλλοντας συνεχώς την εκδίκαση των προσφυγών των κατοίκων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντογουράτων Κεφαλονιάς, κατά της εταιρείας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, μολύνει το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις καταγγελία των κατοίκων, στη θαλάσσια περιοχή του Αργοστολίου, ρίχνονται τα λύματα της πόλης, ενώ σε δύο μόλις μίλια από την περιοχή αυτή, βρίσκεται η μία από τις δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της οικογένειας Γερουλάνου, στην οποία εκτρέφει βιολογικά ψάρια. Και η δεύτερη όμως μονάδα της επιχείρησης, που βρίσκεται στη θέση «Λιβάδι» σύμφωνα με την επιτροπή των κατοίκων, μολύνεται από τη μία από τις δύο μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού του Αργοστολίου, η οποία δεν έχει πάρει έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Ο «πόλεμος» θα συνεχιστεί, καθώς αναμένεται νέα προσφυγή των κατοίκων στο ΣτΕ κατά των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς.

Δείτε το βίντεο από το χτεσινό «Μακελειό» του Στέφανου Χίου στο Kontra channel


Υπογράφει για να κονομάει η υπουργάρα. Τα κανάλια θα αφήσουν την τρομοκρατία για τη δόση να ασχοληθούν μ’ αυτό το σκάνδαλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου