Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Αποκλεισμένη η Γαύδος των υπογραφών και της γραφειοκρατίας


Η πρώτη απόφαση που υπέγραψε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχει να κάνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου. Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικτυακό ραδιόφωνο του zougla.gr και την εκπομπή «Η πέτρα του σκανδάλου» ο αρμόδιος υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, υπεγράφη η σχετική απόφαση από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, καθώς το ακριτικό νησί θα αποκτήσει και πάλι καράβι.

Όμως, αυτό που υπεγράφη από τον κ. Χρυσοχοΐδη δεν είναι παρά η παράταση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου μίας σύμβασης - φάντασμα με την κοινοπραξία της ΑΝΕΝΔΥΚ με τη Ναυτοτεχνική, για δρομολόγια που ποτέ δεν έχουν εκτελεστεί, είτε από το πλοίο «Δασκαλογιάννη», που είναι δεμένο στη Σούδα, είτε από το «Γαύδος Σταρ», που ουδέποτε το έχουν δει οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.
Ο κ. Γεωργιάδης μάλλον λοιπόν πιάστηκε ανενημέρωτος, καθώς ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν υπέγραψε ούτε τις πλόες, ούτε βεβαίως και για το δρομολόγιο από την Παλαιόχωρα προς τη Γαύδο, που τόσο έχει ανάγκη το νησί.
Το συγκεκριμένο δε έγγραφο παρέμενε στα συρτάρια του υπουργείου από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η Γαύδος εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει αποκλεισμένη από τις 31 Οκτωβρίου, καθώς δεν ανανεώνεται η σύμβαση με την εταιρία που διέθετε το πλοίο για τον ανεφοδιασμό του νησιού με τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
Ήδη, ο Δήμος Γαύδου έχει προχωρήσει και σε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, αλλά και το Γενικό Γραμματέα Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Νίκο Λίτινα, με θέμα την επιδότηση των άγονων γραμμών, μετά και την αναρτημένη απόφαση με αριθμό 3328 περί «Παράτασης Ισχύος Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας Δρομολογιακής Περιόδου 2010-2011».
Παράλληλα, ο Δήμος ενημέρωνε για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει το κόψιμο του δρομολογίου από την Παλαιόχωρα, ζητώντας έγγραφη απάντηση από το υπουργείο και το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, για το λόγο που δεν δόθηκε παράταση στην σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολογίου Παλαιόχωρα – Γαύδος. Τέλος, η επιστολή αυτή αναμένεται να αποσταλεί και στον κ. Γεωργιάδη, ενημερώνοντάς τον για το πώς έχει πραγματικά η κατάσταση.

από το neatv

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη ο μπουμπούκος υπουργός δήλωσε ότι θα επισκεφθεί όλες τις ακριτικές περιοχές. Σήμερα λοιπόν γιατί δεν είναι στη Γαύδο; Πότε θα τις επισκεφθεί, δεν έχει πολύ χρόνο… Ή μήπως έχει..;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου