Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Σήμερα όσο ποτέ είναι επίκαιρος ο αγώνας του λαού ενάντια στον φασισμό. Ο αγώνας για ελευθερία. Ο αγώνας για δημοκρατία. Η Ελλάδα τα τελευταία 190 χρόνια παραμένει ελεύθερη, όχι όμως ανεξάρτητη. Ο λαός κατά καιρούς πάλεψε για την ανεξαρτησία. Ποτέ οι δωσίλογοι, οι ρουφιάνοι, οι σύμμαχοι των έξω εντός συνόρων δεν τον άφησαν να φτάσει στην εξουσία. Ίσως αυτό να έδειχνε το δρόμο στο τούνελ της δημοκρατίας και μάλιστα στο λίκνο της.

Πριν 38 χρόνια και πάλι οι απλοί ήρωες, βγαλμένοι από τα σπλάχνα του λαού, πάλεψαν για την ελευθερία. Αυτοί δεν τιμήθηκαν ποτέ. Δεν αφέθηκαν να τιμηθούν γιατί ένας σκληρός πυρήνας αυτής της γενιάς διαλέχτηκε σε μια νύχτα να στήσει την κομματική χούντα της μεταπολίτευσης.

Αρχιτεμπελχανάδες ολκής. Καρεκλάκηδες που τα βρήκαν όλα έτοιμα απ’ τους γονείς. Από γονείς που έδιναν Έλληνες στην κατοχή συνεργαζόμενοι με τους ναζί. Σκύφτες των βασιλιάδων. Που έφτιαξαν περιουσία και προίκα απ’ τον δωσιλογισμό. Αυτοδημιούργητοι της μιας νύχτας ξεχύθηκαν στην και καλά ελεύθερη Ελλάδα να αλώσουν και να επαναλάβουν ότι και οι γονείς τους. Σήμερα έφτασαν στο απόγειο της προδοσίας.

Μόνο ο ενωμένος λαός μπορεί να τους σαρώσει. Ο ενωμένος κάτω απ’ τον κοινό σκοπό λαός μπορεί μια για πάντα να ελευθερώσει την Ελλάδα μας από τα δεσμά που της φόρεσαν οι καμπουριασμένοι και υπόδουλοι οσφυοκάμπτες. Τους ανιστόρητους, δήθεν πατριώτες, που ανήμερα της 28ης τιμούσαν τις ανοίξεις στην Αραβία. Τους απαίδευτους υπηρέτες κάθε στοάς και λέσχης που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν σήμερα να τιμήσουν αυτό για το οποίο υποτίθεται πάλεψαν.

Το σύνθημα φέτος είναι ένα… ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Σας θερμοπαρακαλώ αδέλφια Έλληνες… Μην λησμονάτε!

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου.

Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά.
Και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα.

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό.
Τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα.

Οδυσσέας Ελύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου