Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ‘ΣΩΤΗΡΕΣ’ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Συνεχίζεται όπως φαίνεται και από την κυβέρνηση Παπαδήμου η καταστροφική πολιτικής της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά την «εξαφάνιση» υπουργείων με εθνική και σημειολογική σημασία. Το lesvosnews αναφέρει ότι προχτές, στην συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας του… Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής! Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές Γενικές Γραμματείες είχαν ουσιαστικά αντικαταστήσει τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου από το 2009 όταν ανέβηκε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Όταν τότε κάποιοι φώναζαν και προειδοποιούσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τον προάγγελο της πλήρη κατάργησης των υπουργείων, στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μία ισχυρή Γενική Γραμματεία παρά ένα αδύναμο υπουργείο. Προχτές μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης από το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη απόσπασμα της οποίας παρατίθεται παρακάτω ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις αληθινές προθέσεις της τότε κυβέρνησης όταν πριν από δύο χρόνιας ξεκινούσε το «ξήλωμα» του ελληνικού κράτους όπως το ξέραμε.
 
Το  επίμαχο σημείο  της συνέντευξης του κ. Χρυσοχοΐδη
“Καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καταργούνται δηλαδή οι Γενικές Γραμματείες Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς και όλες οι Ειδικές Γραμματείες.
Το αντικείμενο της Γενικής Γραμματείας της Μακεδονίας – Θράκης ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής και Μακεδονίας – Θράκης που αφορούν ζητήματα τοπικής αρμοδιότητας περιέρχονται στις Περιφέρειες και συγκροτούνται οι εξής 5 Γενικές Γραμματείες:
Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, , η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η οποία θα περιλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας, η οποία θα περιλαμβάνει πια και τα θέματα των Λιμένων και της Λιμενικής Πολιτικής της χώρας.
Συνολικά δηλαδή έχουμε 67% μείωση στις Γραμματείες σε όλη τη δομή του Υπουργείου, την οποία σύντομα θα καταθέσουμε στο ΣτΕ ούτως ώστε να δημιουργηθεί η νέα δομή του Υπουργείου. Οι 101 Διευθύνσεις περιορίζονται σε 43, γίνεται  δηλαδή 57% μείωση, τα 376 Τμήματα μειώνονται σε 138, δηλαδή 63% μείωση και τα 30 αυτοτελή Γραφεία σε μόλις 2″
.
Δυστυχώς πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις που αφορούν δύο υπουργεία με τεράστια εθνική σημασία αφού αρμοδιότητα τους ήταν η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν δύο περιοχές της χώρας μας που αμφισβητούνται από τους γείτονες μας στέλνοντας έτσι μηνύματα υποχωρητικότητας και ηττοπάθειας.

Αυτή είναι η πολιτική που συνεχίζει να απαξιώνει όλα τα εθνικά μας χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ που δημιουργήθηκε με τα εκατομμύρια δολάρια ενός τραπεζίτη με εβραϊκή καταγωγή συνεχίζει το ξεπούλημα της χώρας. Η ανακοίνωση ήρθε απ’ τον ηγέτη του αύριο, τον Μιχαλάκη της ανάπτυξης. Ό,τι προστάζουν οι Γερμανοί κοκκινοκώληδες πραγματοποιείται. Έχετε ξαναδεί στα ιστορικά χρονικά σωτηρία με κατεβασμένα βρακιά; Ξανασυναντήσατε πόλεμο με τους στρατιώτες να αδειάζουν τις τσέπες τους; Τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής άχνα… Η αύξηση της επιχορήγησης πιάνει τόπο! Η δημοκρατία έχει καταλυθεί! Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί! Μόνη λύση η διαφύλαξή του από τους Έλληνες. Όπως ακριβώς αναφέρει το άρθρο 120… Με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ!!!!

1 σχόλιο:

  1. Συγγνώμη για τα κενά στη δομή. Πολλά περίεργα συμβαίνουν στην διαμόρφωση της ανάρτησης. Μάλλον το blog ξαναπαρακολουθείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή