Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Επιτίθενται στην κοινωνία! Τέλος στα προγράμματα του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας με πράξη υπουργικού συμβουλίου!!! Κόβουν 100 ευρώ από το επίδομα ανεργίας!!!


Με πράξη υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε χτες στο Φύλλο της Εφημερίδας της κυβέρνησης, μπαίνει οριστικά τέλος στα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Διασώζονται μόνο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και όσοι έχουν ήδη πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ. 100 ευρώ μείον το επίδομα ανεργίας!!!

Στο άρθρο 3 της πράξης υπουργικού συμβουλίου, ορίζεται ότι: «οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων, καλύπτονται από τον παραπάνω ειδικό λογαριασμό. Νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και τη συντήρησή τους και των εν εξελίξει υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων ή παροχών, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή σκοπών των δύο καταργούμενων οργανισμών».

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ΟΕΚ και ΟΕΕ θα αποτελέσουν παρελθόν στο τέλος Ιουλίου ενώ μέχρι τότε, οι δύο οργανισμοί θα τρέχουν με προσωρινή διοίκηση. Όλες οι αρμοδιότητες θα περάσουν στον ΟΑΕΔ.

Εν τω μεταξύ παρά τις πληροφορίες που έφερναν το υπουργείο Εργασίας να «παζαρεύει» για το τελικό ύψος του επιδόματος ανεργίας, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Το επίδομα ανεργίας μειώνεται άμεσα κατά 22% και διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Πάνω από 250.000 άνθρωποι χωρίς δουλειά, θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα με 100 ευρώ λιγότερα από τον επόμενο κιόλας μήνα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, έβαλε ήδη την υπογραφή του στην σχετική υπουργική απόφαση. Αυτό προέβλεπε και ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ότι το επίδομα ανεργίας θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση. Η απόφαση αυτή θα λέει ότι το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το νέο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη και θα καθορίζεται (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση), ως εξής:

Ισχύον
Με μείωση 22%
Χωρίς παιδιά
461,5
360
Με ένα παιδί
507,75
396
Με δύο παιδιά
553,75
432

από το fpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου