Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

To KKE υπέρ των “Μεσαζόντων”


Ήταν αναμενόμενο πως, ελέω οικονομικής κρίσης, οι αδύναμοι και ασθενέστεροι οικονομικά, έπρεπε να βρουν τρόπους να αντεπεξέλθουν στη νέα κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα διαφορετικά θα έρχονταν αντιμέτωποι με κακές και αναπόφευκτες συνέπειες.

Μία από αυτές τις νέες και πολύ ελπιδοφόρες αλλαγές, είναι η αγορά προϊόντων -κυρίως μαναβικής- χωρίς μεσάζοντες. Αυτό σημαίνει πως οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή εως και 200% φθηνότερα από την τιμή που αυξάνει με τους μεσάζοντες και πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στις αγορές. Ο Δήμος της Παλλήνης θα προμηθεύει κουπόνι με το οποίο οι δημότες θα μπορούν να αγοράζουν τις πατάτες 0.28€/κιλό, ο δήμος δεν θα εμπλακεί με τις οικονομικές συνδιαλλαγές μεταξύ δημοτών και παραγωγών. Αυτό είναι μόνο ένα λαμπρό παράδειγμα, υπάρχουν και άλλα σε όλη την επικρατεία.

Είναι προφανές πως από αυτή την κίνηση, βοηθούνται οικονομικά οι ασθενέστεροι οικονομικά που θα γίνουν μέτοχοι μίας τέτοιες πρωτοβουλίας και όχι το κεφάλαιο. Η λογική έλεγε πως το ΚΚΕ, θα ανακοίνωνε την υποστήριξη του σε μία τέτοια ενέργεια που ομολογουμένως αν πάρει μεγάλη έκταση η δράση αυτή, θα ζημιώσει το Κεφάλαιο, όχι μόνο δεν πήρε θετική στάση, αλλά το θεώρησε 'σαν κόλπο σούπερ μάρκετ'.

Το ΚΚΕ φημίζεται για τον σφετερισμό κάθε αγώνα, εδώ όμως η κίνηση αυτή δεν έχει πολιτικό  αντίκρυσμα τουλάχιστον τώρα στις αρχές της. Είναι ένας κοινωνικός αγώνας των οικονομικά αδύναμων για την επιβίωση. Δεν υπήρχε χώρος να μπουν τα κόκκινα σημαιάκια, οπότε είναι κάτι προβοκατόρικο και προπαγάνδα του κεφαλαίου έναντι των αδύναμων και του προλεταριάτου. Έβγαλε την εξής απίστευτη ανακοίνωση.

"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".

Ας κάτσουν τα αριστερά κόμματα -θεατές, να πάρουν μαθήματα πάλης από την ζωή και όχι από το Κολονάκι με Λουι Βληττόν τσαντάκι.

από το dielkustinda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου