Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Μην αρχίζετε… Τελειώσατε!!!

Βάσανο το να συνομιλείς με την κοινωνία που κατακρεούργησες… Ο Βαγγέλας αποφάσισε να βγει από τη γυάλα και τη ζεστασιά που προσφέρουν τα φιλικά στούντιο του Μέγκα και υπέστη το βασανιστήριο των ερωτήσεων από πολίτες, στην απόλυτα επιτυχημένη διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό». Θεωρίες και αναλύσεις που δεν έπεισαν κανέναν, μιας και στα πλάνα αποτυπώθηκε ότι την ώρα που ρητόρευε ο Τσαουσέσκου της «δημοκρατικής» παράταξης ο κόσμος γελούσε με τις απαντήσεις. Στα μάτια του έβλεπες όχι απλά την αλαζονεία, αλλά τη βουλιμία της εξουσίας όταν στριμώχνονταν. Απεδείχθη ότι καμία κοινωνική συνοχή με το κόμμα του δεν υφίσταται και είναι θέμα χρόνου ο λαός να το στείλει αδιάβαστο. Όπως άλλωστε του είπαν και παρευρισκόμενοι στην εκπομπή «μόνο οι βολεμένοι θα σας ψηφίσουν» αφού «δυο χρόνια τώρα δεν εφαρμόσατε κάτι σοσιαλιστικό»!

● Είπε ότι δεν ήξεραν που πάει το πρόβλημα, όταν υπήρξε υπ. Πολιτισμού παίρνοντας δάνεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αργότερα πέρασε και απ’ το Άμυνας για να καταλήξει ως δικηγόρος στο Οικονομικών…

● Ψάχνουν 11 δις, όταν χάρισαν 1.7 στη Ζήμενς, της οποίας της νέας διεύθυνσης το εγκώμιο έπλεξε! Στην ιστορία θα μείνει η απορία του: «Ποιοι πολιτικοί τα πήραν απ’ τη Ζήμενς»; Έλα ντε…

● Ο Χατζηνικολάου τον ρωτούσε για την ασυνεννοησία της συγκυβέρνησης κι αυτός χασκογελούσε, νομίζοντας πως το κλίμα είναι φιλικό.

● Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, καθώς άφησε και έναν κόκκο άμμου ευθύνης για τους πολίτες ο πονόψυχος…

Δείτε κι αυτά που πραγματικά θα μείνουν στην ιστορία:

● Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών υπάρχει απ’ το 1822. Αυτός τον έκανε σκληρότερο. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο μιλάει περί μύθου.

● Όλοι παρερμήνευσαν τα μνημόνια καθώς τίποτα δεν υποθηκεύτηκε, ενώ το Σύνταγμα δεν παραβιάστηκε. Ούτε καν το αγγλικό δίκαιο δεν διέπει τη νέα σύμβαση.

● Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι στο ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου