Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Μουσείο Αταλάντης


Με στόχο την ανάδειξη της διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στο μουσείο και τον πολίτη και προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και την τοπική ιστορία, η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προγραμματίζει ξεναγήσεις για το κοινό και για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, ημέρες εργάσιμες και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 9-12 και 17-20 Απριλίου 2012.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους της Εφορείας από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Σοφία Δημάκη, 22330 23355.

Η Αταλάντη ταυτίζεται με τον αρχαίο Οπούντα. Η αρχαιότερες ενδείξεις κατοίκησης στο χώρο ανάγονται στην 3η χιλιετία, ιδιαίτερη ακμή όμως γνώρισε η πόλη κατά την Ρωμαϊκή εποχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Γυμνασίου. Η έκθεση περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών στη Λοκρίδα, τα οποία καλύπτουν όλες τις ιστορικές περιόδους από την Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα 8,30 π.μ. έως 3.00 μμ. πλην Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου