Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Τα δικαστήρια αθωώνουν Γερμανούς, ενώ το ΕΣΡ καταδικάζει Έλληνες…


Μπορεί το ΕΣΡ να ρίχνει «καμπάνες» , όπως συνέβη με τον Γιώργο Τράγκα, επικαλούμενο κακή χρήση της γλώσσας και προσβολή των Γερμανών πολιτικών, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα ελληνικά δικαστήρια, που αθωώνουν για αντίστοιχες περιπτώσεις εκδότες και δημοσιογράφους.

Με χτεσινή απόφαση της δικαιοσύνης, κρίθηκε αθώος ο εκδότης του  περιοδικού Focus για το αδίκημα της προσβολής συμβόλου του ελληνικού κράτους, με αφορμή το περίφημο πρωτοσέλιδο του περιοδικού που έδειχνε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής συμβόλου, καθώς το πανί με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη δεν είναι η σημαία γιατί δεν έχει σταυρό…!!
Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κηρύξει απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος πέντε δημοσιογράφων του περιοδικού, κρίνοντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αναφερόταν σε πολίτες, αλλά πολιτικούς.
Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στις αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΣΡ που βρίσκει τέτοιου είδους διαφορές για να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα σε δημοσιογράφους και σταθμούς. Η λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

από το foxblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου