Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

«Οι πρωταγωνιστές της κρίσης δεν μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές της λύσης»


Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε άτυπα και οι υποψήφιοι άρχισαν τις συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ. Έβαλαν και την κασέτα να παίζει μιας και τα λόγια που ακούμε είναι από τις εποχές που γυρνούσαμε τις ταινίες με τα στυλό. Κάτι τέτοιο διαπιστώσαμε στη χτεσινοβραδινή συνέντευξη της Τόνιας Αντωνίου στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Μίλησε για «ισότιμους εταίρους στην ΕΕ», κάτι που ακούγαμε και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το ’96. Μίλησε για «αλληλεγγύη» και «κοινωνία» τη στιγμή που και οι πέντε βουλευτές της Φθιώτιδας δεν μπορούν να συναντήσουν την κοινωνία δίχως την προστασία της αστυνομίας. Τώρα με ποιο τρόπο θα γίνει η «επικοινωνία με τον Έλληνα για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ την πρωτιά» αυτοί ξέρουν…

Με τον Έλληνα πάντως δεν μπορούν να έχουν καμία επικοινωνία. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ ψήφισαν μνημόνια, όπως είπε, συνεπώς δεν μπορεί να έχουν καμία επικοινωνία. Αυτό φάνηκε άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και ξαφνικά θυμήθηκαν τον φθιωτικό λαό γιατί προφανώς τώρα, προεκλογικά, τον έχουν ανάγκη. «Οι άνθρωποι υπέστησαν θυσίες και επήλθαν αλλαγές στις ζωές τους», πρόσθεσε η κ. Αντωνίου, «από την κρίση η οποία έφερε ανεργία και φτώχεια». Η κρίση τα έφερε αυτά, όχι η πολιτική που ακολούθησαν… Και φυσικά αυτά τα έπαθαν οι άλλοι, όχι αυτοί που ψήφισαν αυτά που η τρόικα διέταζε.

Άξαφνα θυμήθηκε και το πώς πρέπει να γίνει η προεκλογική περίοδος, δλδ. «να μην χτίσουμε πάνω στο φόβο». Γι’ αυτό προφανώς ανέφερε ίσα με δέκα φορές τη λέξη «πόλεμος». Γι’ αυτό μας είπε ότι αν δεν ψήφιζαν τα μνημόνια, οι τράπεζες θα είχαν συνέπειες. Ψάχνουν οι συγκυβερνώντες την άλλη πρόταση. Θα έρθει αύριο το πρωί αυτή από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», αν και σημαντικές παράμετροι έχουν διατυπωθεί. Όπως: Λογιστικός έλεγχος του χρέους και κατάργηση των μνημονίων για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε χώρες που επιζητούν να συνεργαστούμε. Και φυσικά αναδρομική άρση της ασυλίας αξιωματούχων και πολιτικών για να λογοδοτήσουν για την κοινωνική καταστροφή. Όμως ποια είναι αλήθεια η δική σας πρόταση; Η πολιτική που ακολουθείτε είναι άλλων. Εντολές εκτελείτε και απλά ψηφίζετε. Η δική σας προεκλογική πρόταση ήταν φούμαρα για να πάρετε την αυτοδυναμία και να φέρετε τον Σόρος στο Μαξίμου να συνομιλεί με τον πρωθυπουργό.

Όπως εύστοχα είπατε, αναφερόμενη σε Κατσέλη και Καστανίδη, «οι πρωταγωνιστές της κρίσης δεν μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές της λύσης»

1 σχόλιο:

  1. poios tha empisteutei afto to andreikelo pou mazi me ton jeffrie mas katestrepsan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή