Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Καλό χειμώνα!!!


° Νιώθω τόσο ευχάριστα που τα λέμε και πάλι μετά από τόσο καιρό, που θέλω να ξεκινήσω λέγοντας «αγαπητό μου ημερολόγιο»…

° Όλα δείχνουν ότι δεν θα πάει και τόσο καλά πάντως… Έξω η Φενέρ, μέσα οι Ρώσοι και καπάκι γκολ η Ρεάλ στο δεκάλεπτο… Οργασμός για τη Βασίλισσα στο πλήθος! Μπάρτσα με 10, κάτι που λείπει απ’ το Θρύλο. Μια μαγεία με το 10 στην πλάτη. Τέσσερις μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι οι σύγγαυροι «κρεμασμένοι» στο διαδίκτυο για το όνομα. Τελικά Φαν ντα Σμα, οράνιε ο παικταράς! Τη βλέπω τη δουλειά… Λαός σκασμένος οικονομικά, εννοείται ότι περιμένει απ' τον εφοπλιστή να τα δώσει για μεταγραφές και τελικά ξεσπάει κρεσέντο γκρίνιας, με βρισιές αντάμα! Γούρι, γούρι!

° Μάλαγα φέτος με τα μπούνια πάντως… Κυανόλευκα σαν τη Λαμία με Μπουονανότε!


° Προσπαθούν πάντως… Κρατάνε ακόμα οι νεοέλληνες και δεν τους έχουν πάρει τα μέτρα!!!


° Ο Πεπόνης έχει ξεμπροστιάσει τον Τζέφρι για την καταστροφή που επέφερε στους Έλληνες, μιας και το σχέδιο εξετελέσθη με χειρουργική ακρίβεια, κι αυτός …νοικιάζει τον εαυτό του! Πρωθυπουργός θα πληρώνεται να εκφωνεί λόγους… «Είσαι για μένα το νο1 και σπας τα φρένα της λογικής μου»! Τα κονόμησε με τα CDS και πουλάει τρέλα το γυμνασμένο παληκάρι! Δεν ξέρω αν σηκώσει ψηλά τα πόδια, το θέμα είναι να σηκώσει τα χέρια…


° Την ώρα που οι νεοέλληνες με το ζόρι δεν πήγαν διακοπές …νερού, ρεύματος κλπ., ο πρωθυπουργός …Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε διακοπές, δεν άπλωσε αρίδα, δεν ξεκουράστηκε!!! Καθόλη τη διάρκεια σκέπτονταν και συσκέπτονταν… Τελικά σκέφτηκε την απαγόρευση πρόσληψης συγγενών! Όποιος πρόλαβε, μπήκε… Και σόγια και πολιτευτές… Ο Διονύσης ξανά στο δημοσιογραφικό, η Άρια στο αθλητικό… Θα τους πληρώνουμε κι ας μην τους ψηφίσαμε, αμ’ πως;
° Όταν συμβαίνουν τέτοια πράματα, ο δημοσιογράφος δεν μιλά για εξοικονόμηση του κράτους, αλλά για ξεφτύλα κάμποσων που βγάζει στο παράθυρο!


° Παρά τα όσα υπομένεις, στη δουλειά είσαι πρώτος μάγκας! Κι ας λένε μερικοί ότι «δεν πάει ο Έλληνας να δουλέψει εκεί»

° Οι Τούρκοι εν τω μεταξύ απαγόρευσαν στους Έλληνες να αγοράσουν τη γη των προγόνων τους!!! Τη στιγμή που οι Έλληνες χαρίζουν περιουσία άλλων, ακόμα κι αγέννητων, επειδή τα πήραν! Και δημοσιογράφοι και άλλοι Γκρούεζες του συνδικαλισμού και όνομα δεν ακούστηκε… Αβάντα και ιδεολογία και πάνω απ’ όλα τα φράγκα!

° Τα «τέρατα» της οικονομίας απ’ τη Φθιώτιδα θα ζούσαν ανάπηρο στο σπίτι με 230 ευρώ; Οι υπόλοιποι ‘εθνοσωτήρες’ της φάπας, που τους λένε να μιλάνε με «πρέπει», ζουν με 400 ευρώ μισθό το μήνα; Τολμούν να προσπαθήσουν στη ζωή τους να διανοηθούν ότι θα εργάζονταν για μεροκάματο επιβίωσης;

° Πράσινα και μπλε καφενεία, πατζούρια και σημαίες για να εκφράζει το …σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ την στήριξή του στον …δεξιό πρωθυπουργό, της κυβέρνησης με… τσόντα αριστεράς! Μιλάμε για κατάντια όμως…

° Μια εκδήλωση που στηρίζω απ’ την πρώτη χρονιά της και θα τη στηρίζω πάντα… Από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν τα Θερμοπύλια 2012. Μια είδηση που πρέπει να ακουστεί σε όλη την υφήλιο!

° Στις 10 του μηνός πολλές φωνές θα ενωθούν για καλό σκοπό… Ο λόγος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα 18χρονο κορίτσι, το οποίο πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στη Γαλλία για μόσχευμα!

° Περί τα μέσα του περασμένος μηνός, το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Xinhua’, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα της Συρίας ως «φθηνή δικαιολογία» για μία στρατιωτική επέμβαση… Καραστημένο γεγονός θα ‘πρεπε να λέει!

° Καλός κόσμος πάντως, «φιλέλληνες» κι αυτοί! Καρλ Γουίλαν, στο “Forbes”: «Η κατάλληλη αντιμετώπιση του διογκούμενου και μη βιώσιμου ελληνικού χρέους είναι η παραγραφή του και όχι η ενίσχυσή του με νέα δάνεια ή η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη»… Πλάκα θα ‘χει μετά το Σημίτη να ευχαριστήσει κι ο Αντωνάκης… Πολύ την κουνάει κι αυτός την ουρά!

° Αντιγράφω για καθαρά ιστορικούς λόγους:


Υπεγράφη η «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε. από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από τη συμφωνία προκύπτουν:
80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.
90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:
- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
- 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ .
- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
 Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μέσω της συμφωνίας:
- Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
- Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.
- Και ακόμη, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.
Το τελικό κείμενο της «Συμφωνίας» που υπογράφηκε, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων.
Με μέριμνα του υπουργού Οικονομικών, η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.
Αντιδρούν ΔΗΜΑΡ και αντιπολίτευτση
Tην κατηγορηματική αντίθεσή του στη «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens AG και Siemens A.E. εξέφρασε πριν από την υπογραφή της από τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, με την υπογραφή της συμφωνίας «δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος».
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του χαρακτηρίζει σκάνδαλο τον συμβιβασμό της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens «που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις».
Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Δ. Παπαδημούλη, ο συμβιβασμός «ευνοεί τη Siemens που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής. Βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα», υπογραμμίζει ο βουλευτής.
«Επονείδιστη και παράνομη» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens ενώ για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αναφέρουν ότι «θα ελεγχθεί κοινοβουλευτικά και όχι μόνο» καθώς υπέγραψε δίνοντας «γη και ύδωρ» στη γερμανική πλευρά.
Και απιστία κατά του κράτους… Λογοδοσία; Πλάκα κάνουμε; Τουλάχιστον μην εναντιωνόμαστε ο ένας στον άλλο. Ούτε για τον παπά με τον αμείωτο μισθό, ούτε για τα σκουπίδια ένα σωρό… Δεν χάνονται χρήματα, ζωές χάνονται! Η απεργία είναι το λιγότερο!!!


° «Κουράγιο λαέ,μπορείς να τους νικήσεις, μια άλλη κοινωνία εσύ μπορείς να χτίσεις». Αναδιαπραγματεύεστε και με ξύλο στα ΑμεΑ, σε Έλληνες, και στους «φιλέλληνες» προσοχή; Η βία εναντίον σας μόνο καταδικαστέα δεν θα είναι… Το λιγότερο λογοδοσία στην κατ’ ευφημισμόν δημοκρατία νταβατζήδων και μαφιόζων, που σας προστατεύουν για να τους δίνετε τα λεφτά του κοσμάκη!!!

° Εξέγερση ακούμε αλλά δεν βλέπουμε… Τρία χρόνια τώρα η σωτηρία ίδια και κόσμος ακόμη υποστηρίζει ότι αυτοί προσπαθούν να μας σώσουν! Καθημερινά κινούνται γύρω μας τα παράσιτα. Τα χαιρετούν ακόμη άλλοι… Είναι πρώτοι μάγκες, ούτε σώβρακα δεν θ’ αφήσουν για να ζεσταίνεται έστω ο κώλος, όχι πετρέλαιο για καλό χειμώνα!

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου