Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι! Αμ’ πως;Το σήμα της ΕΡΤ έπεσε κι από σήμερα οι ακρίτες, οι νησιώτες, οι Έλληνες της διασποράς θα μπορούν να ενημερώνονται για τα γεγονότα στη χώρα τους από τους τούρκικους σταθμούς. Άλλωστε οι Έλληνες έχουν περάσει από εντατικά μαθήματα της τούρκικης γλώσσας από την μεγαλοπρεπέστατη ιδιωτική τηλεόραση, όταν αυτή δεν αποχαυνώνει, δεν παραπληροφορεί, δεν τρομοκρατεί και δεν χειραγωγεί. Το σήμα έπεσε όχι βέβαια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αυτό ήταν παλιά. Τώρα το λένε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Είναι πιο σικ!

Επί εποχής παλιάς χούντας η ΕΡΤ δεν κατέβασε διακόπτες, απλώς μετέδιδε τα δικά της. Με τη σημερινή, αφού μετέδιδε τα δικά της, αποφασίστηκε να κλείσει προσωρινά. Τα δεκανίκια της κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το ήξεραν εδώ και 15 μέρες αλλά έκαναν την πάπια! Τώρα κλαίνε και εκλιπαρούν να αλλάξει η απόφαση γιατί απειλούν ότι θα φύγουν απ’ την κυβέρνηση (μη γελάτε) και θα χάσουν τις καρέκλες… Στηρίζουν κι αυτοί τις μεταρρυθμίσεις (μη γελάτε είπα) που αφήνουν με φασιστικό τρόπο χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, αλλά που και που φωνάζουν να δείξουν ότι κάποτε υπήρξαν και αντιστασιακοί (εδώ γελάτε). Γαυγίζουν αλλά σκιάζονται τάχα μου δηλαδή…

Θα ξανανοίξει πάντως το Σεπτέμβρη η ΕΡΤ αφού τη «νοικοκυρέψουν» αυτοί που την έφτασαν στο σημερινό σημείο. Είναι οι ίδιοι που βόλευαν τα δικά τους γκόλντεν μπόιζ εντ γκερλς, και παρόλο που μιλάνε για εξορθολογισμό, αυτοί θα έχουν και την προτεραιότητα για πρόσληψη από τους «νοικοκυραίους» της τραπεζοκρατίας στη νέα ΓΕ.Ρ.Τ. (Γερμανική Ραδιοφωνία Τηλεόραση). Τα νέα στελέχη (τα δικά μας παιδιά δλδ.) θα περάσουν από οντισιόν από τους λογιστές των τραπεζιτών που κυβερνάνε (Στουρνάρα, Σταϊκούρα, Μαυραγάνη) για να κανονίσουν και το πόσα θα «τρώνε».

Οι υπόλοιποι χιλιάδες εργαζόμενοι των 500, 600 και 700 ευρώ θα πρέπει να ψωμολυσσάξουν απ’ την πείνα γιατί όταν απολυθήκαμε εμείς αυτοί που ήταν; Οι νεοέλληνες δεν είμεθα μονάχα κάφροι αλλά και κανίβαλοι, μιας και έτσι μας έμαθαν οι κάφροι της δημοσιογραφίας των χιλιάδων ευρώ. Κάπως έτσι θα βαδίσουμε, ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο, μιας και αν είχαμε ενωθεί ίσως να υπήρχε ελπίδα να αλλάξει κάτι… Άλλωστε σήμερα δροσιζόμαστε όλοι μας απ’ τον αέρα της ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας με την πρόσθεση κι άλλων ανέργων στη λίστα!

Όταν θα κλείσει έτσι φασιστικά κι ένα σχολείο ή ένα νοσοκομείο πρέπει να πούμε ότι γιατροί και δάσκαλοι ήταν υψηλά αμειβόμενοι. Θες παιδεία και υγεία; Ψόφα αμόρφωτος σου λένε! Πρέπει να αποπληρωθεί το χρέος κυρία μου, έχουν προτεραιότητα οι άνθρωποι; Μη λαϊκίζεις, πρέπει να υπηρετήσουμε τις τράπεζες! Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες κλπ. είναι συντεχνίες… Η κοινωνία είναι η τρικομματική και οι Γκρούεζες που τους στηρίζουν μπας και βολευτούν!

Είναι τώρα δυνατόν να ασχολούμαστε και με το αρχείο της ΕΡΤ; Γιατί δεν το καίνε να είναι συμβατό και με το γενικότερο κλίμα των βενιζελικών; Και γιατί να βλέπουμε «Κυριακή στο χωριό»; Είναι ντεμοντέ τα κλαρίνα και οι παραδοσιακού χοροί. Είναι μαστ να βλέπεις «Dancing with the stars» για να ‘σαι ιν, μιας και ιδρώνεις απ’ αυτή την αγωνία της αποχώρησης… Να κλείσει η ΕΡΤ γιατί ο παρουσιαστής που έπινε στην υγειά μας έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Και γιατί να μην παραμείνει π.χ. με 1000; Δεν θα βρισκόταν κόσμος να την παρουσιάζει αν αυτός δεν ήθελε; Ποιος πολιτισμός τώρα; Μπουτάκια και στηθάκια στα τσοντοκάναλα επιτάσσει η νέα εποχή! Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι! Αμ’ πως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου