Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

ΔιδαχέςΟ χρόνος που φεύγει σε λιγότερο από μία ώρα μου δίδαξε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο Έλληνας δεν αλλάζει όσες εκατονταετίες και να περάσουν. Πίστευα ότι αυτή η κρίση θα μας κάνει περισσότερο ανθρώπους, αλλά διαπιστώνω με λύπη ότι παραμένουμε οι ίδιοι κάφροι που ήμασταν μια ζωή. Δεν υπάρχει η αλληλεγγύη στην καθημερινότητά μας γιατί η μιζέρια που κυριαρχεί έχει επισκιάσει την απαιτούμενη αγάπη. Δεν μας ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος, ενώ τα μυαλά παραμένουν κλειστά και καρφωμένα σε όσα είναι εκπαιδευμένα για χρόνια.

Γι’ αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία δε μου βγαίνει να ευχηθώ καλά πράγματα, καθώς αυτό που νιώθουν για τον ελληνισμό είναι μίσος, και γι’ αυτό τον κρατούν βαλτωμένο. Το 2014 να είναι γι’ αυτούς και τους ομοίους τους η χειρότερη τους χρονιά. Μακάρι σε όλο τον κόσμο να κυριαρχούσε ειρήνη και να εξαλείφονταν η φτώχεια, αλλά τούτες οι ευχές είναι κούφιες! Βλέπετε ο πλούτος π.χ. του Ρότσιλντ είναι σημαντικότερος από την πείνα σε μια ολόκληρη ήπειρο…


Το δεύτερο είναι ότι ο δρόμος για την ευτυχία και την εσωτερική γαλήνη μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος. Όταν όμως φτάσει στο τέρμα η χαρά είναι ανείπωτη και τα λόγια δεν φτάνουν να την εκφράσουν. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται –λένε- και οι εσωτερικές αλλαγές, σε συνδυασμό με γεγονότα που σημαδεύουν και αλλάζουν τη ζωή, μάς κάνουν αυτό που είμαστε. Εύχομαι λοιπόν να βρείτε την ευτυχία και να έχετε υγεία να την απολαύσετε. Αυτή η χρονιά μακάρι να είναι η απαρχή για μεγάλες αλλαγές, το φως να νικήσει επιτέλους το σκοτάδι! Δώστε για να πάρετε αγάπη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου