Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Υπάρχουν κι οι ανύπαρκτοι…Υπάρχουν οι "παραδοσιακοί", αυτοί που γεννήθηκαν με την ιδεολογία στα κακάκια! Πάππου προς πάππου ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Παλιότερα σφάζονταν όταν πήγαιναν σε αφισοκολλήσεις αλλά τώρα λένε ευχαριστώ για τις κλανιές που παίρνουν "σώζοντας" την πατρίδα. Έχει γίνει το σκατό παξιμάδι αλλά το κρατάνε στο έντερο κι ας είναι σκληρό. Έχουν διαφορές άλλωστε, η συγκυβέρνηση είναι αναγκαία. Είναι κι οι άλλοι που απλώς με την ιδεολογία του Γκρούεζα τρώνε από καρέκλες και στηρίζουν.

Υπάρχουν οι "αντιπολιτευόμενοι". Άπαντες κατηγορούν το σύστημα, απ' το οποίο όμως είναι καλοδεχούμενες οι κομματικές επιχορηγήσεις. Καταθέσεις χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ αλλά... νιώθουν τον άνεργο. Όλοι να λένε τα σωστά αλλά μοιρασμένα, όπως κι οι επιχορηγήσεις. Είπαμε, όλοι έχουν διαφορές... Καρεκλοκένταυροι και αριβίστες πάσης φύσεως που νομίζουν ότι θα σώσουν την κατάσταση, αποδεχόμενοι τον κοινοβουλευτισμό της νομιμοποίησης.

Όλοι το νέο και το άφθαρτο εκπροσωπούν αλλά κάτι νέο δεν έχουν να προτείνουν. Μαθημένοι απ' τους προηγούμενους συνεχίζουν το ίδιο βιολί της μάσας. Εκπρόσωποι του λαϊκού κινήματος που φυλάνε τη βουλή μην τυχόν και μπουκάρει κανείς μέσα ή μασίστες που αντί να δείρουν λακίζουν όταν πρόκειται να ψηφίσουν κατά εφοπλιστών ή μεγαλοεπιχειρηματιών. Αριστεροί με δεξιά τσέπη και "ανεξάρτητοι" με εθνικά σχέδια που χρειάζονται τη βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων.

Υπάρχουν τα ΜΜΕ που προβάλλουν τους πρώτους δέκα των εκλογών. Οι υπόλοιποι απλώς δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί από τότε που θυμάμαι να μπαίνω στο παραβάν πετάω στην κάλπη ό,τι γνωρίζω. Κι έχω αρχίσει να σκέφτομαι πόσο πουτάνα θα τους κάνω αν αρχίσω να πετάω στην κάλπη ό,τι πιο άγνωστο αναφέρεται πάνω σε ψηφοδέλτιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου