Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Ουφ…

Οι αυριανές εκλογές δεν είναι όσο κρίσιμες λένε. Δεν είναι κρισιμότερες απ’ αυτές του 2012. Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός καλείται να πει τι θέλει. Προσωπικά δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Άλλωστε νέοι και γέροι σε αυτή τη χώρα αυτό λένε, «δεν αλλάζει τίποτα». Η γάγγραινα έχει βαθιά ποτιστεί στο είναι του καθενός και δεν είναι διατεθειμένος κανείς να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Πρόκειται για ένα λαό που βιώνει τα ίδια πράγματα για 193 χρόνια τώρα, γιατί δεν γνωρίζει γρι ιστορία, αλλά είναι περήφανος γι αυτή. Δάνεια έπαιρνε πάντα η χώρα από το 1821 και μετά. Τότε τα έπαιρναν οι Ζαΐμηδες κι οι Κωλέτηδες, τώρα τα παίρνει ο Παπανδρέου κι ο Σαμαράς. Τρόικα είχε η χώρα το 1909, τρόικα έχει και τώρα, και θα έχει για τα επόμενα 100-150 χρόνια. Κάποτε τα δάνεια υπήρξαν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Τρικούπη και Δελιγιάννη, τώρα οι κυβερνώντες είναι περήφανοι που τα παίρνουν και στέκονται στα τέσσερα. Τα αγγλικά τότε, γαλλικά και ρωσικά κόμματα συνεχίζουν και σήμερα αυτό που έκαναν πάντα.

Ξάφνου όμως οι Έλληνες απέκτησαν μαντικές ικανότητες. Γνωρίζουν για πρώτη φορά ότι ο Τσίπρας θα κάνει τα ίδια. Δλδ. τι περιμένεις να σου κάνει; Αν θα κόψει κανένα φόρο κι αν θα ρίξει το χρέος που σήμερα θα φτάνει τουλάχιστον στα 100 χρόνια αποπληρωμής. Μπας και σωθεί καμιά γενιά δλδ., αφού μέχρι και τα τρισέγγονά μας χρεωμένα είναι. Δεν χρειάζεται πλάτιασμα στις κουβέντες, ούτε μαθήματα ιστορίας μια μέρα πριν τις εκλογές… Άλλωστε «τσιμπάς» βλέποντας το Σαμαρά να σταυροκοπιέται όταν φιλάει εικόνες, έχει σημασία για σένα αν είναι άθεος αυτός που σε κυβερνάει ή όχι. Δεν είσαι παραπάνω ανοιχτόμυαλος απ’ τους Ιρανούς του Χομεϊνί!

Αύριο κρατάς την τύχη σου στα χέρια σου. Την τύχη της χώρας και του έθνους. Προσωπικά λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό. Γιατί ευχαριστείς το Σαμαρά για τα 300 ευρώ που παίρνεις και κωλογλείφεσαι για μια βόλεψη σε καμιά δουλίτσα. Δεν έχεις καμία σχέση με τον λεβέντη Έλληνα του παρελθόντος που έγινε ήρωας. Ούτε τιμάς το μήνυμα που οι εννιά ρίγες της σημαίας μας φέρουν. «Ελευθερία ή θάνατος». Τι σχέση έχει ένας ραγιάς με αυτό το πανανθρώπινο μήνυμα; Κοιτάξου στον καθρέφτη και αμόλα για το παραβάν. Ούτε χτες σου έφταιγαν οι ξένοι, ούτε σήμερα σου φταίνε, ούτε αύριο θα φταίνε. Εσύ είσαι ο αποκλειστικά υπεύθυνος! Η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ κοιτάζει το συμφέρον της πατρίδας της. Εσύ ψηφίζεις αυτούς που της στέκονται προσοχή, και σου φταίει αυτός που κουνάει το δάχτυλο; Κούνα λίγο το κεφάλι σου… Δεν κοιτάς το συνάνθρωπό σου, παρά τον κώλο σου, και περιμένεις άλλος να κοιτάξει το συμφέρον σου; Δεν πας καθόλου καλά, ρε…

Να μιλήσω και πάλι για τη συμμορία του κολεγίου; Ποιο το νόημα; Πέντε – έξι χρόνια αυτά λέω… Βαρέθηκα! Σιχάθηκα να έχω να κάνω με συνομιλητές που δεν γνωρίζουν το ρόλο των βενιζελικών στην ιστορία. Αυτών που σαν δοσίλογοι στην κατοχή έστησαν τον εμφύλιο για να σωθούν. Απλώς κοίτα μήνυμα που στέλνουν στα τηλέφωνα οι απόφοιτοι του κολεγίου και βάρα το κεφάλι σου στον τοίχο! Ποιους τιμάς στα πανηγύρια ρε όρνιο, αυτούς που σπρώχνουν συμπατριώτες μας να πέσουν απ’ τα μπαλκόνια; Να πρόδιδαν για κάποια ιδέα, ας πούμε ότι θα λέγαμε ότι έχει μια ουσία. Για τα λεφτά προδίδουν! Φτύσε τη μάπα σου στον καθρέφτη! Σκατά θα τα κάνεις και αύριο! Αμόρφωτος είσαι, όχι απόγονος φιλοσόφων! Κρίμα γι’ αυτή την πανέμορφη χώρα που έχει πέσει στα χέρια των ραγιάδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου