Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω

Πέντε χρόνια! Όχι ένα, ούτε δύο... Θα ένωνε το νότο με το βορρά. Θα κατέστρωνε σχέδιο, έχοντας μιλήσει με όλους τους κλάδους. Θα καταργούσε φόρους και θα επανέφερε μισθούς και συντάξεις σε προηγούμενα επίπεδα. Θα, θα, θα... Εντός ύφεσης...

Και πήγε έξω κι άπλωσε το χέρι να πάρει λεφτά, να συνεχίσει να πληρώνει αργόμισθους, πρόωρους συνταξιούχους, τέως βουλευτές, τα σόγια τους, συμβούλους, και πάσης φύσεως Γκρούεζες! Ό,τι κάλυπταν κι οι προηγούμενοι οι οποίοι το δημιούργησαν!

Πράγματα που οι έξω τα θεωρούν αυτονόητα γιατί τα έχουν ήδη κάνει. Είναι σε άλλο επίπεδο, το βλέπω και το λέω απ' έξω. Γι' αυτό και προτείνουν αυτά που προτείνουν. Εμείς καλέσαμε διευθυντήριο, δεν ήρθε μόνο του. Και συνεχίζουμε ν' αποδεικνύουμε ότι είμαστε ανάξιοι να δούμε και να διορθώσουμε το λάθος μας!

Φυσικά το ότι κι εγώ μισούσα την Ευρώπη οφείλεται στην πλύση εγκεφάλου που υπέστη, όπως όλοι, βλέποντας τις ίδιες φάτσες συνεχώς. Κι αυτό το λέω ως ελαφρυντικό για τους σημερινούς Έλληνες, να το διαβάσουν οι απόγονοί τους χρόνια μετά...

Κι αυτά έξι μήνες ο Τσίπρας δεν τα έθεσε στους έξω γιατί απ' το παλιό ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε και βγήκε. Ποιους να υπερασπιστεί, τους αγρότες που σκοτώνει ή τους ελεύθερους επαγγελματίες; Τα παιδιά του Ανδρέα! Το άξιο επιστημονικό προσωπικό της χώρας! Είναι τεράστια η προσφορά του σε καφενεία και δημόσιες υπηρεσίες... Η επανάσταση του "κοιτάτε τι αμάξι έχω"!

Έχοντας δει οι έξω και τους προηγούμενους, αντιλήφθηκαν με τι νούμερα έχουν να κάνουν. Πήγε με εχθρικές διαθέσεις να ζητήσει δανεικά, να πληρώνει το κράτος τους χιλιάδες χαραμοφάηδες συμβούλους των κομμάτων! Ο επαναστάτης μεταρρυθμιστής, βγαλμένος απ' τον κλίβανο!!! Πήρε και 50 δις υποθήκη γη γυρνώντας ξεβράκωτος, όταν αντιλήφθηκε τι εστί έξοδος...

Και την άλλη μέρα δε ζητάει μια συγγνώμη για τα πέντε χρόνια και την κωλοτούμπα! Για τα όνειρα χιλιάδων νέων που τον πίστεψαν... Ο άνανδρος! Επτά μήνες μετά την κωλοτούμπα συνεχίζει αγέρωχος με 25% βολεμένων κομματόσκυλων να παριστάνει τον αγά!

Ο Καμμένος είναι κι αυτός τελειωμένος. Ένωνε κι αυτός το νότο με το βορρά τρία χρόνια, αλλά αυτός έκανε κι Εθνοσυνέλευση. Αυτός είχε κατά νου εθναρχιλίκια... Αλλά για ν' ακούει όπου πάει "κε υπουργέ", πρώτα προσκύνησε εκεί που κατηγορούσε κι έπειτα σε μνημεία. Το βούλωσε!

Έγραφα πριν δυο χρόνια ότι γελάει η ιστορία... Να γελάει σε περιόδους ευημερίας με κάνα δυο πολιτικούς, να πεις εντάξει. Αλλά τέτοιο παγκόσμιο πολιτικό και κοινωνικό ρεζιλίκι, γιατί; Όταν κάποιος σε δουλεύει και το βλέπεις, τον ψηφίζεις γιατί είσαι ηλίθιος ή βολεμένος;

Το μεγαλύτερο γιατί όμως είναι που ο λαός έδωσε τα ποσοστά αυτά. Όπως το βούλωσε με το "μαζί τα τα φάγαμε" γιατί ένιωσε ενοχές, έτσι και τώρα ξεσηκώνεται αλλά ο άνανδρος παραμένει στη θέση του... Κι είναι χούντα κι αυτός, μαφιόζος υπηρέτης συμφερόντων!

Παύλος Γ. Σφέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου