Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες

Γιατί οι πρόσφυγες έχουν smartphone; Γιατί δεν πηγαίνουν σε γειτονικές τους χώρες, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία; Γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους; Είναι μερικές από τις απορίες που εκφράζονται δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλες αυτές τις απορίες, και άλλες που ακόμη δεν μου δημιουργήθηκαν, τις συζητώ με φίλους πρόσφυγες από τη Συρία, εδώ στη Γερμανία.

Και λέω πρόσφυγες γιατί πρέπει να καταστεί σαφής ο διαχωρισμός τους από παράνομους μετανάστες, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να μπουκάρουν στην Ευρώπη. Από ανθρώπους που εισέρχονται ανεξέλεγκτα, δεν καταγράφονται και δεν ξέρει κανείς πως και που κινούνται.

Στη Συρία δεν μπορούσαν οι πρόσφυγες να μείνουν γιατί, εκτός του σημερινού φαινομένου, πάντα αντιμετώπιζαν βία οι χριστιανοί από τους μουσουλμάνους. Υπάρχουν φυσικά κι οι μουσουλμάνοι που δεν ζητούν τον αποκεφαλισμό άλλων, αλλά αναζητούν κι αυτοί μια νέα ζωή.

Δεν υπάρχει τίποτα πίσω, κοιτούν μόνο μπροστά, να φύγουν απ' αυτό τον εφιάλτη. Και δεν τους σταματούν ούτε κλειστά σύνορα, ούτε φράχτες! Στον προσανατολισμό της διαδρομής τους βοηθούν τα gps των smartphone. Η διαδρομή δεν περικλείει ισλαμικές διπλανές χώρες. Απ' αυτό θέλουν να ξεφύγουν...

Ο εφιάλτης όμως τους ακολουθεί... Είναι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες που είδαμε σε βίντεο του RT στην Κω να φωνάζουν "τζιχάντ". Είναι τα παιδιά του ISIS που ευελπιστούν να βρουν τις 72 παρθένες που τους περιμένουν ανατινάζοντας τους εαυτούς τους!

Σκοπός τους είναι η κατάκτηση της Ευρώπης και η εδραίωση του ισλαμικού κράτους. Οποίος άπιστος, πεθαίνει! Ήδη ισλαμικά κανάλια μεταφέρουν τη ...χαρμόσυνη είδηση της κατάκτησης! Κι αυτοί που είναι υπεύθυνοι να δουν αυτό που έρχεται κωφεύουν, νομίζοντας ότι θα κλειστούν πίσω από φράχτες.

Οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να κοιτάξουν πίσω και να δουν τι έπραξαν οι προγονοί τους σχετικά. Με την συνεχιζόμενη κρίση δεν θα είναι δύσκολο ολόκληρα χωριά να ενωθούν για να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους. Οι Ευρωπαίοι όμως είναι ακόμη στο στάδιο του σοκ, βλέποντας έναν μουσουλμάνο να χτυπά μια γυναίκα. Ασυνήθιστα πράγματα γι' αυτούς, πρωτόγνωρα...

Αυτά μου μεταφέρουν φίλοι Σύροι πρόσφυγες, κι αυτά σας μεταφέρω. Οι πρόσφυγες εκτιμούν ήδη τη βοήθεια που τους παρέχεται. Είναι άνθρωποι έτοιμοι να ενσωματωθούν στις κοινωνίες και ν' ακολουθήσουν τους κανόνες της. Οι της τζιχάντ είναι παράσιτα που πρέπει να αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν έρχονται με σκοπό να σεβαστούν κανόνες, αλλά με σκοπό να τους αλλάξουν και να επιβάλλουν τους δικούς τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου